Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen.
Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.
Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale.
Den danske it-virksomhed ScanJour er blevet hårdt ramt, efter politiet valgte at trække stikket til skandale-projektet Polsag.
Det fremgår af selskabets netop aflagte regnskab.
Omsætningen er faldet med otte procent i forhold til året før - og blev på 114 millioner kroner.
"Tilbagegangen skyldes delvist en tøven i markedet i løbet af regnskabsåret samt afviklingen af Polsag, som samlet medførte, at ordreindgangen faldt med 12 procent i forhold til det foregående regnskabsår," står der i regnskabet.
Dertil kommer udgifter til opsagte medarbejdere.
"Selskabets indtjening for regnskabsåret er væsentligt påvirket af, at Rigspolitiet i februar besluttede at stoppe Polsag. Et kundeprojekt som selskabet er underleverandør til."
"Som følge heraf har selskabet nedskrevet fordringer og hensat til opsagte medarbejdere for cirka 8,1 millioner kroner," hedder det videre.
Konsulentforretning ramt hårdt
Ud fra regnskabet ser det særligt ud til, at Polsag-forliset har ramt selskabets konsulentforretning.
"Levering af konsulentydelser beløb sig til 24 millioner kroner, hvilket er et fald på 27 procent i forhold til året før. Faldet er en følge af ophør af Polsag samt det forsatte strategiske skifte fra projektdrevet forretning til softwarehus," skriver selskabet.
På den positive side har ScanJour på sit kernemarked, den statslige sekstor, indgået en implemeteringsaftale med Økonomi- og Indenrigsministeriet og og skal lave arkiveringsopgaver for Skat og Københavns Universitet.
Selskabets administrerende dirketør Henrik Schlægel ønsker ikke at besvare spørgsmål vedrørende regnskabet, men henviser til en pressemeddelse derom.
Heri bekræfter man, at det har været et udfordrende år.
Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen
Millionunderskud siden 2007/2008
Endvidere fremgår det også her, at "selskabets indtjening er påvirket af, at Justitsministeriet i februar besluttede at stoppe Polsag-projektet."
"Alle økonomiske konsekvenser af nedlukningen af Polsag er reflekteret i det aflagte regnskab, hvor der er omkostningsført i alt DKK 8,1 millioner, inklusiv hensættelser til opsagte medarbejdere og andre Polsag-relaterede omkostninger," hedder det i meddelelsen.
Men ser man bort fra skandalen, findes der altså også lyspunkter, påpeger direktøren i meddedelsen.
"Hvis vi korrigerer for Polsag-omkostningerne, der i sagens natur har ekstraordinær karakter, så udgør årets driftsresultat før afskrivninger et overskud på DKK 15,2 millioner EBITDA har været stabilt på dette niveau gennem de seneste tre år og er et udtryk for, at ScanJour løbende har formået at tilpasse omkostningsniveauet til såvel markedsvilkårene som den omlægning af forretningen, der er pågået," udtaler han i pressemeddelelsen.
Ifølge erhvervsdatabasen BIQ har resultatet før skat for selskabet været minus 9,4 millioner kroner i 07/08, minus 30,7 millioner kroner i 08/09, minus 6,4 millioner kroner i 09/10 og minus 7,3 millioner kroner i 10/11.