Artikel top billede

Foto: Wynand van Niekerk.

Tidligere statsminister i spil til toppost i Telia

En tidligere statsminister er med i opløbet om toppost i Telia.

Læs også:
Telias bestyrelsesformand presset til at gå

Den tidligere svenske statsminister Göran Persson (S) er blevet udpeget som en af topfavoritterne til at overtage posten som bestyrelsesformand i Telia efter Anders Narvinger.

Det er avisen Svenska Dagbladet, som bringer den forhenværende svenske statsminister til torvs som en af topkandidaterne til at sætte sig i stolen for bordenden i TeliaSoneras bestyrelseslokale.

Avisen fremhæver, at Telias nye bestyrelsesformand skal have øje for de politiske og lovgivningsmæssige udfordringer, og der passer Göran Persson ganske godt ifølge Svenska Dagbladets insiderkilde.

"Det bedste er at gøre Göran Persson til formand, da man i et selskab som Telia skal kunne agere som en politiker. Derefter må man have en tung direktør, som skal være Hans Vestberg-typen (Ericssons direktør, red.)," siger den anonyme kilde til Svenska Dagbladet.

Göran Persson selv ønsker ikke at kommentere på avisens rygter om, at han skal være Telias næste bestyrelsesformand. 

Sulten efter nye udfordringer

Det internationale rekrutteringsfirma Egon Zehnder International er inde over processen med at finde en afløser efter Anders Narvinger, som fratræder blandt andet efter, at svensk tv har luftet mistanke om, at Telia har forsøgt at bestikke sig til mobiltilladelser i Usbekistan.

Svenska Dagbladets kilde, der eftersigende kender Göran Persson ganske godt, fortæller avisen, at den tidligere statsminister med 10 års erfaring med regeringsmagten fra 1996 til 2006 er sulten efter nye udfordringer.

En af Telias store ejere fortæller til den svenske it-avis it24, at der frem mod den forventelige udpegning af en ny bestyrelsesformand i januar er mange kandidater i spil.

"Vi har at gøre med et stort børsnoteret selskab, og man ønsker ikke at sidde med nogen grønskollinger. Man vil have sikkerhed for, at det er nogen, der kan klare det," lyder det fra en af teleselskabets storaktionærer.

Udover en ny bestyrelsesformand skal Telia også have en ny direktør, når Lars Nybergs kontrakt udløber til december næste år.

Læs også:
Telias bestyrelsesformand presset til at gå




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere