Sun udsender Java-distributionsteknologi

Med Java Web Start programmet kan man distribuere Java-software til alle brugere uden problemer, lover Sun Microsystems. Programmet giver enkelt-klik distribution af Java-applikationer over web.

Java hit-and-run

Med Java Web Start kan du distribuere Java-applikationer over Internet uden at skulle tænke på Java-platform og hvilke versioner af browsere, der skal køre det. Sun lover en enkelt-klik-distribution af Java-software over web.

Sun lancerede Java-teknologien med den ide, at brugerne via Internet fik Java-applikationer. Istedet for at installere software fra cd-rom på de enkelte maskiner, kunne brugerne hente og køre Java-programmer direkte over netværk. Men mange praktiske problemer har gjort ideen vanskelig at realisere, for eksempel bliver brugerne generet af et rod af forskellige versioner af browsere og Java. Java Web Start er et bud fra Sun på, hvordan man i praktisk kommer uden om disse problemer.

Java Web Start

Java Web Start er ny teknologi, som firmaet Sun har udsendt i verison 1. Det kan anvendes til at distribuere Java-applikationer, hvor man ikke skal bekymre sig om platformen, og hvorvidt applikationen er kompatibel med de forskellige web-browsere som Internet Explorer, Netscape Navigator og Communicator, skriver eWeek.

Man kan downloade og køre applikationer som hele regnearks programmer, uden at man skal gennem en kompliceret installations procedure.

Brugerne af en vilkårlig browser kan klikke på linket, hvor de kan downloade og køre applikationen. Java Web Start downloader alle de nødvendige filer, som gemmes og installeres på computeren. Derefter er brugerprogrammet altid klart til at blive anvendt, enten fra et ikon på skærmen eller fra et link. Uanset hvilket metode, brugeren vælger, vil systemet skaffe den nyeste version af applikationen. Man kan også anvende programmerne offline.

Det er en automatisering af den proces, som brugerne i dag selv skal udføre. Først skal programmet downloades, så skal det udpakkes, derefter kører intallationsprogrammet et forløb, hvor applikationen tilpasses det aktuelle miljø med spørgsmål om erstatning af gamle versioner, placring osv.

Sun lover, at Java Web Start er let at anvende, - man får nem adgang, let download og hurtig opstart af programmet. Det skulle blive lige så let og ligetil at hente og køre et program over web, som det i dag er at hente og læse en web-side i standard HTML.

Java Web Start teknologien varetager koblingen mellem brugerens computer og web-serveren. Det betyder, at Java-applikationerne kan integreres i brugerens Windows-styresystem som et hvert andet program.

JNLP og medier

Java Network Launching Protocol (JNLP)

Java Web Start bruger den nyeste Java 2 teknologi, hvilket også giver sikkerhed omkring data. Desuden er der tale om en implementering af det, som Sun kalder Java Network Launching Protocol (JNLP) og API i version 1.

En JNLP-klient er en hjælpefunktion for web-browseren, som varetager download og opstart af applikationen. JNLP er udformet til hente og køre programmer med minimal brugerinteraktion. Den kan konfigureres så installation af Java-programmer fra Internet kan køres automatisk uden indgriben fra brugeren. Opdatering af programmerne kan styres på tilsvarende måde. Forløbet styres af en såkaldt JNLP fil, der er et XML-dokument som beskriver den pågældende applikation.

Java Web Start kan i følge Sun køre på praktisk talt alle web-servere. Programmet giver store muligheder for Application Service Providers (ASP), som over Internet vil levere applikationer til brugere, der normalt ikke beskæftiger sig med download og afvikling af software fra Internet.

Java Web Start kan hentes gratis fra Java's web-side her: http://java.sun.com/products/javawebstart/. Her findes den til Windows 95/98/NT/20000 samt Solaris og Linux Red Hat 6.1. Java Web Start kommer umiddelbart med version 1.3.0 af Java 2 JRE (Java Runtime Environment), men andre versioner kan også bruges.

Multimedie-udviklingsværktøj i Java

Blandt flere andre nyheder fra Sun er der Java Media Framework (JMF) API. JMF er en programsnitflade, som giver mulighed for håndtering og afspilning af multimedie. Udviklere kan anvende JMF til at integrere multimedie-indhold i deres applikationer og Java-applets. JMF kræver minimum version 1.1.x af Java platformen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere