Artikel top billede

Her er de mest innovative it-firmaer i verden

Især halvlederindustrien topper Thomson Reuters' liste over de 100 mest innovative virksomheder i 2012.

Computerworld News Service: It-firmaer især fra halvlederindustrien dominerer Thomson Reuters' liste over verdens 100 mest innovative virksomheder i 2012.

Af store navne på listen fra computerhardware-industrien kan nævnes IBM, Hewlett-Packard, Hitachi og Fujitsu, mens softwarevirksomheder som Microsoft og Symantec også er at finde på listen.

Apple, Alctael-Lucent og Ericsson er med i kategorien telekommunikation, mens Google findes i kategorien medier og internetsøgning.

Chip-firmaer er med

Især halvlederindustrien er stærkt repræsenteret på listen med 18 virksomheder ud af de 100 - det er en stigning på 29 procent siden 2011.

Det drejer sig om virksomheder såsom AMD, Intel, Qualcomm, TE Connectivity, SanDisk og Texas Instruments. ARM er dog påfaldende fraværende.

Kriterierne for udvælgelsen af de 100 mest innovative virksomheder favoriserer hyper-konkurrenceprægede industrier i hurtig udvikling såsom computerhardware og halvledere, hvor produktlivscyklussen er kort og brugerne forventer konstant teknologisk fremskridt.

"Dermed ikke sagt, at andre brancher ikke også innoverer," kommenterer David Brown, der er direktør for Thomson Reuters IP Solutions.

"Medicinalindustrien og den kemiske industri er blandt dem, der bruger flest penge på forskning og udvikling. Mange organisationer i disse sektorer er ekstremt innovative, men bruger en anden innovationsmodel."

Flest fra USA

USA fører an med 47 organisationer. Asien har samlet set næstflest virksomheder med på listen med 32 firmaer.

Disse 32 udgøres af 25 fra Japan og syv fra Sydkorea.

Europa har samlet set kun 21 virksomheder med på listen, hvoraf størstedelen, 13, er franske.

Listen er sammenfattet på grundlag af fire kriterier:

Samlet antal patenter, forholdet mellem bevilgede patenter og afviste patentansøgninger, global rækkevidde af porteføljen samt patenternes indflydelse som det fremgår af referencer.

"Innovation er grundlaget for økonomisk fremgang og teknologisk fremskridt," kommenterer Brown.

"Metoden bag vores Top 100 Global Innovators viser hvilke indsigter, der kan opnås ved hjælp af analyse af patentdata, og bekræfter, at selskaber opnår vækst og finansiel succes ved at fokusere på at innovere."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere