Navision-konkurrent fyrer 300 i Europa

Svenske Intentia, hvis forretning især bygger på det egenudviklede ERP-system Movex, fyrer hver 10. af sine ansatte i Europa. De ansatte i Danmark bliver ifølge den administrerende direktør kun berørt i "beskedent" omfang.

Den svenske Navision-konkurrent Intentia fyrer hver 10. af sine ansatte, hvilket betyder, at cirka 300 medarbejdere mister jobbet.

Manøvren sker, fordi selskabet, der først og fremmest sælger sit eget forretningssystem Movex, forsøger at skære sine omkostninger ned med knap 250 millioner kroner om året.

Intentia har forretning på markeder verden over, men fyringerne vil ifølge selskabet næsten udelukkende finde sted i afdelingerne i Europa.

Beskeden betydning i Danmark

Ifølge administrerende direktør for selskabets danske afdeling, Tommy V. Larsen, kommer det dog kun til at berøre de ansatte herhjemme "beskedent".

- Det er marginalt, hvad det betyder i Danmark. Det afviger ikke meget fra almindelige forretningsdrift, da vi allerede har foretaget tilpasninger, siger han og vil derudover ikke kommentere situationen yderligere på nuværende tidspunkt.

Herhjemme er cirka 200 medarbejdere ansat i afdelinger i Odense, København, Århus og Skive. I 2002 måtte danske 10 medarbejdere forlade selskabet.

Store konkurrenter presser prisen

Det er gået ned ad bakke for Intentia-koncernen, fordi kunderne fortsat holder pengene tæt ind til kroppen, og de større internationale konkurrenter - blandt andre Microsoft med Navision-systemet - har ædt sig ind på markedet og presser priserne ned.

Da det svenske moderselskab, som er noteret på børsen i Stockholm, kom med regnskab for tredje kvartal, stod bundlinjen godt nok i sort på grund af engangsgevinster, men selve driften gav et tab på 68 millioner kroner.

I samme periode året før var driftsunderskuddet på 64 millioner kroner. Også omsætningen var faldet i forhold til et år tidligere, fra 624 millioner kroner til 494 millioner kroner.

Også den danske forretning gav i 2002 underskud på knap to millioner kroner ud af en omsætning, der faldt cirka 35 millioner kroner til 137 millioner kroner.

Tommy V. Larsen vil kun kommentere årets gang i 2003 i generelle termer så tæt på den næste regnskabsaflæggelse, men siger dog, at der er "et positivt budskab" på vej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere