Egmont satser på spil til teenagepiger

Mediekoncernen Egmont køber over halvdelen af selskabet Pinkfloor, der udvikler interaktive spil og underholdning for teenagepiger. Nu skal der satses på Playstation i samarbejde med en stor udenlandsk spilproducent.

Den danske mediekoncern Egmont, som ejer 42 procent af Hitman-selskabet IO Interactive, udbygger sin spilsatsning ved at købe hovedparten af den lille danske virksomhed Pinkfloor.

Pinkfloor står bag udviklingen af blandt andet det interaktive univers Powerbabe, som henvender sig til teenagepiger, med alt hvad den kan trække af lyserøde farver, tøse-identitet og østrogen.

Nu kører Powerbabe på Danmarks Radios hjemmeside, men med den nye medejer i hus skal Powerbabe-konceptet videreudvikles til spilkonsoller.

Forhandler med stor spilproducent

- Vi er allerede tyvstartet lidt med at udvikle Powerbabe til en demo til Playstation i samarbejde med en stor udenlandsk spilproducent, fortæller Camilla Lyngbo Hjort, som er medstifter og administrerende direktør i Pinkfloor.

Hvilken udenlandsk spiller vil hun ikke kommentere, da der stadig er forhandlinger i gang.

Samarbejdet med Egmont betyder, at teenagepigerne på sigt kan møde Powerbabe i bogform, og optagelserne til prøveudgave af et tv-gameshow starter i februar. Men Camilla Lyngbo Hjort så også gerne Powerbabe, som hidtil har trukket 150.000 piger til via DR, udviklet til pc.

- Det er klart, at vi helst også vil have pc'en med og også som onlinespil. Det var der, vi startede, og vi ved, at det fungerer. Pigerne kan rigtig godt lide multiplayer. Men den beslutning er endnu ikke taget, siger hun.

Store cifre på ambitionerne

Hos Egmont skorter det heller ikke på ambitionerne på Powerbabes vegne. Administrerende direktør i Egmont-selskabet Nordisk Film, Kenneth Plummer, ser ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten mulighed for at nå en trecifret millionomsætning i Pinkfloor.

Camilla Lyngbo Hjort er lidt mere forsigtig i sine udmeldinger, da der er mange usikkerheder undervejs.

- Det er en langsigtet investering. Men når man er ude i at lave spil til Playstation, skal man gerne op omkring de beløb for at matche investeringen, siger hun.

På papiret er der da også endnu et pænt stykke til bare at komme i nærheden af en succes som IO Interactives. Pinkfloor, der blev stiftet i 2000, har i dag fem fastansatte og de senest offentliggjorte regnskabstal viste en omsætning på godt fem millioner i 2002 og et femcifret underskud.

Tidligere har Pinkfloor udviklet web og mobilspil i samme genre for Motorola.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere