Artikel top billede

Nu skal danskerne lære at betale med mobilen

Fire store danske teleoperatører danner et nyt selskab, der skal stå for fremtidens mobilbetaling.

Sidste år gik de fire store teleselskaber TDC, Telenor, Telia og 3 sammen om at udvikle en betalingssløsning til mobiltelefoner. Nu er samarbejdet gået ind i den næste fase, hvor man har etableret et fælles selskab, som skal udrulle mobilbetaling til danskerne. Selskabet har endnu ikke fået et navn, men Peter Bredgaard er udpeget som adm. direktør.

"Efterspørgslen efter mobilbetaling er stærkt stigende. Med den unikke mulighed for at samle alle teleoperatørernes viden om mobilbetaling kan vi imødekomme behovet for brugervenlig og sikker mobilbetaling," siger Peter Bredgaard, der starter i jobbet den 1. januar.

De mobile betalingsløsninger skal lanceres i tre faser. I første fase overgår de eksisterende mobilbetalinger, som f.eks. betaling af billetter, afstemninger og donationer, til det nye selskab. Beløbet trækkes enten via telefonregningen eller via kundens bankkonto. Det betyder også, at erhvervskunder får mulighed for at foretage private sms-køb.
 
I anden fase indføres mobilbetaling i forbindelse med e-handel. Når en kunde køber en vare på nettet og når frem til siden med betaling, vil mobilbetaling være en af mulighederne. Kunden skal blot indtaste sit mobilnummer og bekræfte købet med en pinkode. Pengene trækkes på kundens bankkonto.
 
I tredje fase kan kunden tilføje andre kort til den mobile tegnebog - det kunne være medlemskort til fitnesscenter eller kontokort til stormagasiner. På længere sigt vil man også bruge NFC (Near Field Communication) teknologi, men det kræver, at den nødvendige infrastruktur først skal være på plads.

"Lige nu er vi en fase, hvor danskerne er i fuld gang med at tage mobilbetaling til sig. Næste fase bliver at fintune produktet, så kunderne oplever et produkt med høj sikkerhed kombineret med højere brugervenlighed og flere services end i dag, hvor det stadig kun er et begrænset udvalg af varer, der kan betales med mobiltelefonen," siger Peter Bredgaard.

Det nye joint-venture skal fungere som et selvstændigt selskab med egen bestyrelse, hvor de fire teleselskaber hver har en repræsentant i bestyrelsen.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov Zapera har 19 pct. af danskerne haft deres debut med mobil betaling i de sidste seks måneder. Halvdelen af danskerne har prøvet at købe billetter med telefonen, og lidt flere har deltaget i sms-afstemninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere