Fogedforbud mod Internet Explorer

En amerikansk retsinstans bakker op om et patent, som kan gøre massevis af websider ubrugelige. Microsoft har fået fogedforbud mod at distribuere sin browser, Internet Explorer, men forbuddet træder ikke i kraft, så længe appelsagen kører.

En amerikansk domstol gav onsdag firmaet Eolas ret i, at dets patent dækker teknologi, som indgår i Microsofts browser, Internet Explorer.

11. august blev Microsoft dømt for at have brudt patentet, som beskriver, hvordan interaktivt indhold kan indlejres i websider. Microsoft fik en bøde på 3,4 milliarder kroner.

Eolas, som ejer patentet, er et selskab ejet af University of California og forskere fra universitetet. Firmaets formål er at beskytte en række patenter for universitetet.

Gårsdagens afgørelse betyder, at Microsoft har fået fogedforbud mod salg og distribution af Internet Explorer. Men fogedforbuddet er dog gjort betinget, indtil en appel-sag har fundet sin afgørelse. Det forventes, at Microsoft vil appellere med det samme.

Hvis patentet opretholdes, kan det betyde, at massevis af websider bliver ubrugelige. Microsoft har udsendt en version af Internet Explorer rettet imod udviklere, hvor interaktivt indhold ikke kan indlejres ved hjælp af HTML-mærker. Som en erstatning kan indholdet indlejres ved hjælp af programmeringssproget JavaScript. Denne fremgangsmåde er ikke dækket af patentet, mener Microsoft og andre firmaer.

Patent-sagen truer ikke kun Microsoft. HTML, som er det sprog, der benyttes til at skabe websider med, er muligvis også omfattet af Eolas' patent. Men World Wide Web-konsortiet mener, at et tidligt udkast til HTML-standarden foregriber den teknologi, som er beskrevet i Eolas' patent. Sådanne eksempler kan ifølge amerikanske patent-regler gøre Eolas' patent ugyldigt.

Microsoft fastholder som tidligere, at firmaet enten vil vinde sagen over Eolas, eller også vil patentet blive kendt ugyldigt af det amerikanske patent-kontor.

I et interview til nyhedstjenesten Eweek opfordrer Eolas direktør og eneste medarbejder, Michael Doyle, Microsoft til at gå ind i forhandling angående en licensaftale for brug af teknologien.

Doyle siger videre til Eweek, at Eolas er indstillet på at indgå en gunstig aftale med open source-miljøet, da udviklerne i dette miljø ikke har mulighed for at indgå licens-aftaler. Micheal Doyle har selv deltaget i udviklingen af open source-scriptingsproget Tcl.

Denne artikel stammer fra PC World-




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere