Ny topchef til IBM Danmark

IBM Danmark får ny topchef. Det sker, efter Carl Christian Ægidius har besluttet at stoppe på posten, efter han fyldte 60 år 1. januar og dermed faldt for IBM's aldersgrænse. Ny administrerende direktør bliver den 49-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, der kommer fra en stilling som chef for IBM's business partner-forretning i Norden.

Topchefen for det største it-selskab i Danmark IBM administrerende direktør Carl Christian Ægidius, stopper på posten.

Carl Christian Ægidius har indgivet sin afskedsbegæring efter han faldt for IBMs interne aldersgrænse, da han 1. januar rundede de 60 år.

Hans afløser bliver 49-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, der kommer fra en stilling som chef for IBM's business partner-forretning i Norden.

Stor erfaring og fokus på partnere

Administrerende direktør for IBM Nordic, Jens Munch-Hansen, begrunder valget af Lars Mikkelgaard-Jensen som ny topchef for Danmarks største it-selskab med hans grundige erfaring fra forskellige centrale positioner i koncernen, som han trods sin unge alder har arbejdet for i 21 år.

Lars Mikkelgaard-Jensen har i årenes løb blandt andet haft det nordiske ansvar for IBM's store kunder inden for handel og transport, ligesom han har haft en række lederstillinger inden for blandt andet global service og industrisektoren.

- Det er utroligt vigtigt i en tid, hvor der er stærk fokus på sammensmeltningen mellem teknologi og forretningsprocesser. Lars Mikkelgaard-Jensen kommer til jobbet med en solid erfaring, og det faktum, at han i de seneste tre år har haft ansvaret for IBM's partnerforretning i Norden, understreger partnernes betydning for IBM, siger Jens Munch-Hansen.

Lars Mikkelgaard-Jensen kommer oprindeligt fra Grindsted, er uddannet cand.polit og er gammel elitesports-udøver indenfor blandt andet svømning og badminton.

Carl Christian Ægidius - oprindeligt også uddannet cand.polit som sin efterfølger - har været ansat i IBM i 35 år og har inden han blev øverste chef for IBM's danske forretning haft det operationelle ansvar for blandt Holland, Belgien, Spanien, Schweiz og Norden.

Han vil i en periode fortsætte som bestyrelsesmedlem i virksomheden og vil desuden stå til rådighed for den nye direktør i en overgangsfase, der varer indtil 1. april.

Læs stort interview med Lars Mikkelgaard-Jensen og Carl Christian Ægidius i fredagens trykte udgave af Computerworld.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere