Artikel top billede

Regering vil lukke digitalt jubilæumsblad i vækst

På 10-året for netlanceringen af antikt lovmagasin vil regeringen nu lukke bladet, som ellers er i vækst.

Det lille, men demokratisk vægtige magasin, Ministerialtidende.dk, udkommer måske snart for sidste gang.

I al fald har justitsminister Morten Bødskov (S) på vegne af regeringen foreslået at nedlægge bladet, der er udkommer siden den 1. januar 1871.

Det er dog kun i de senere år bladet, der kundgør "administrative forskrifter, der alene forpligter offentlige myndigheder, og enkeltafgørelser, jf. lovens § 5," er udkommet digitalt.

Slagtet efter 10 år

I følge DK Hostmaster, der håndterer det danske topleveldomæne .dk, har ministerialtidende.dk været aktivt siden 29. oktober 2002.  

Dermed er det nærmest på ti-års jubilæumsdagen, at regeringen afliver magasiner, der blot er 22 år yngre end demokratiet.

"Det foreslås at afskaffe Ministerialtidende, dvs. nedlægge hjemmesiden www.ministerialtidende.dk," skriver justitsministeriet om sine overvejelser om bladets endeligt.

Hvis Folketinget beslutter at nedlægge bladet, kræver det en lovændring.

Det er Civilstyrelsen som driver Ministerialtidende, og her mener man, at kunne spare en kvart million kroner om året, hvis bladet nedlægges.

Blad i vækst

Ministerialtidende har muligvis ikke mange læsere, men er dog i klar vækst.

Således var det gennemsnitlige antal brugere per dag i 2008 96, mens antallet i sidste år var vokset til hele 139.

Det kan eksempelvis sammenlignes med eb.dk, der hver dag har omtrent 1.000.000 besøg, eller Civistyrelsens eget site retsinformation.dk, der hver dag har omkring 18.000.

Og ifølge justitsminsteriet er det også sidstnævnte, som i langt overvejende grad benyttes i praksis af ministerier til offentliggørelse af informationer.

Loven, som ministerialtidende er en del af, forhindrer nemlig ikke myndighederne i at offentliggøre det samme indhold andre steder, og det er det som nu ser ud til at koste bladet livet.

Førstebehandlingen af lovforslaget tyder ikke på, at nogen politikere har tænkt sig at redde det gamle blad.

Ikke en gang hos Konservativt Folkeparti har man nogen indevendinger mod, at det gamle blad forsvinder, fortæller Tom Bæhnke, der både er ordfører vedrørende Grundloven og retsordfører.  

"Vi hos konservertive, vi forandrer for at bevare," lyder det fra Tom Bæhnke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere