Læs også:
Fiberselskab: Derfor vælter kunderne ind hos os
Med meldingen om fiberselskabet SE's køb af Stofa her til morgen, er der for alvor sket en oprustning i kampen om TV-markedet.
Og SE's direktør Niels Duedahl lægger da heller ikke skjul på, at købet er en intensivering af kampen mod TDC og det 100 procent TDC-ejede Yousee.
"Man kan sige, at TDC's 100-årige monopol på kobbernettet i Danmark blev brudt med elselskabernes fibernet. Så rykkede de bare monopolet over på tv-markedet, og det er så det, vi forsøger at ramme nu," lyder det fra SE direktør Niels Duedahl, der dog gentagne gange understreger, at købet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse foruden SE's repræsentantskab.
Det var med samme begrundelse om at opruste mod TDC, at fiberselskaberne for et par år siden valgte at gå sammen og danne alliance i produkt-og markedsføringsselskabet Waoo. Noget, der ifølge SE ikke er lykkedes helt godt nok.
"Vores intention er selvfølgelig at skabe en modvægt til de dominerende aktørerer i tv-markedet, og det gør man kun ved hjælp af volumen. Vi må erkende, at det i Waoo-alliancen ikke går hurtigt nok med at få tv-kunderne om bord," lyder det fra SE's direktør Niels Duedahl.
Vil blive på Waoo-holdet
Selv om købet af Stofa kan ligne et forsøg fra SE på at gå egne veje væk fra Waoo, afviser han, at det er tilfældet.
"Vi ønsker med alle muligheder at blive i Waoo-alliancen og opdyrke alle volumen-synergier. Dette er ikke et opgør med Waoo, tværtimod, det er et bidrag til alliancen. Men transitionen er ikke godkendt endnu, og derfor er det lige nu svært at sige, hvordan det kan folde sig ud. Vi kender heller ikke det konkurrencemæssige og regulatoriske råderum endnu," siger han.
Han ønsker ikke at kommentere på, om det er SE, der har kontaktet Ratos eller omvendt.
"Vi har fundet hinanden i et godt match," lyder svaret.
Købet kommer ifølge direktøren ikke til at have nogen konsekvenser for Stofamedarbejderne, der fysisk fortsat kommer til at arbejde ud fra kontorerne i Horsens.
"Vi har to meget ambitiøse vækstcases, over de næste par år skal begge tv-divisioner have vækstet deres forretning og lønsomhed meget markant, og det er det, vi har fokus på. Det er en vækstcase, det er ikke en rationaliseringscase," lyder det fra Niels Duedahl.
På spørgsmålet om i hvilken grad han forventer konkurrence-myndighederne kan vise sig at blive en udfordring, er svaret anderledes fåmælt:
"Det har vi ingen kommentarer til," svarer han.
Indgriben fra konkurrencemyndigheder har tidligere spændt ben for gennemførelsen af en handel for Stofas ejer, Ratos. Sidste sommer måtte Ratos nemlig opgive en handel med Telenor om at købe Canal Digitals kabel tv-forretning på grund af en forventet indgriben fra konkurrencemyndighederne.
Læs mere om det her.