Læs også:
Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.
Derfor svinger danske outsourcing-priser så meget
Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing
Priserne på it-outsourcing varierer alt efter, hvilke leverandører der deltager i udbudsrunden.
Hvis du kun får tilbud fra de fire største leverandører i Danmark, får du en langt højere pris, end hvis du også har inkluderet andre spillere.
Det konkluderer en ny endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse, som Zangenberg & Company har udarbejdet. Det kan du læse mere om her.
"Når man alene vælger at indgå i dialog med de fire store leverandører IBM, KMD, CSC og NNIT, ender man med en aftale, der er minimum 25 procent over markedsprisen."
Det siger Henrik Zangenberg, direktør for it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company, om de nyeste resultater fra benchmarkundersøgelsen.
Læs Henrik Zangenbergs kritik af markedet her.
Hvor er undersøgelsen?
Computerworld har forelagt anklagen for de fire store leverandører, der altså tæller KMD, IBM, NNIT og CSC.
Det generelle svar er dog, at det ikke er deres opfattelse, og at man desuden ikke kan forholde sig til en undersøgelse, der endnu ikke er offentliggjort.
Læs også: Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.
Det siger leverandørerne
Læs også: Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.
Hvad er jeres kommentar til, at en undersøgelse viser, at jeres outsourcingpriser i særlige tilfælde konsekvent ligger minimum 25 procent over markedsprisen?
"Helt overordnet er det svært at forholde sig til en undersøgelse, som vi ikke kender til. Benchmarking er i øvrigt ikke nogen let øvelse," siger Marius Winther Rasmussen, underdirektør hos KMD, og tilføjer:
"Det er vores opfattelse, at kunderne er professionelle indkøbere og er rigtig skarpe på pris og kvalitet. I KMD har vi succes med at fastholde vores kunder og få nye kunder, og det ville ikke være tilfældet, hvis de betalte for meget. Kunderne er dygtige til at navigere i markedet," siger han.
Hos IBM vil man gerne se undersøgelsen, før man udtaler sig om den.
"Det er svært at kommentere på, når jeg ikke kender de data, som Zangenberg sidder med, og jeg kan dermed ikke forholde mig til, om han har ret eller ej. Vi er i markedet for at gøre forretning, og vi er meget opmærksomme på, at vi leverer en ydelse, som er konkurrencedygtig, men samtidig har et højt kvalitetsniveau. Jeg ser frem til at se undersøgelsen," siger IBM's outsourcing-direktør, Henrik Bodskov.
Konkurrencen er altid ultimativ
Billedet ændrer sig ikke meget hos de to sidste leverandører NNIT og CSC.
"Vi opfatter altid konkurrencen som ultimativ, og vi prisfastsætter ikke forskelligt afhængigt af, om det er den ene konkurrent eller den anden, siger Michael Bjerregaard, der er salgsdirektør hos NNIT.:
"Vi har altid sved på panden og gør vores yderste. Jeg synes, både kunderne og rådgiverne er dygtige til at få bragt sig i en gunstig position."
Man kan ikke sammenligne æbler og pærer
Og CSC skriver denne udtalelse til Computerworld:
"Helt overordnet kan vi se, at der findes mange undersøgelser, der forsøger at konkludere på priserne for outsourcing. Det er meget svært og sjældent troværdigt, fordi man ofte sammenligner æbler og pærer."
"Outsourcing - i den form CSC leverer den, bygger blandt andet på en ekstrem høj grad af sikkerhed og driftsstabilitet, som ikke nødvendigvis kendetegner alle andre dele af outsourcing-markedet," udtaler Kim Ege Møller, pressechef hos CSC.
Læs også:
Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.