Læs også: Danske byer ladt i stikken: Kræver forsyningspligt på bredbånd
800-megahertz auktionen er flere gange er blevet nævnt som den redningskrans, der skal redde yderområderne fra bredbåndssituationen efter Skyline-krakket.
Men problemet er bare, at auktionsmaterialet slet ikke tog udgangspunkt i det nye bredbåndslandskab, der var skabt efter bredbåndsselskabet Skylines konkurs i foråret.
Dermed hjælper 4G-auktionen kun de landdistrikter, der havde en kritisk bredbåndstilstand inden Skyline-krakket. Ikke de nye patienter, der er kommet til efter krakket i maj.
Sådan lød kritikken mandag fra Landdistrikternes Fællesråd, som dermed påpegede, at flere landdistrikter kommer til at lide under, at de ikke er omfattet af de dækningskrav, der var indskrevet i 800 megahertz-auktionen.
Hos Erhvervsstyrelsen afviser man kritikken.
"En umiddelbar vurdering - foretaget kort tid efter Skylines konkurs - på baggrund af datamaterialet i bredbåndskortlægningen var, at Skylines konkurs ikke ville have afgørende konsekvenser for, i hvilke postnumre der er størst behov for at forbedre adgangen til en internetforbindelse med 10 Mbit/s, og dermed for, hvor dækningskravene skulle udstrækkes," skriver Jakob Juul, kontorchef i Erhvervsstyrelsen i et svar til Computerworld.
"Vores vurdering var derfor, at der ikke var grundlag for at revidere dækningskravene i lyset af Skylines konkurs."
Skulle have aflyst auktion
Ifølge Erhvervsstyrelsen havde det samtidig været katastrofalt for auktionsdeltagerne, det vil sige teleselskaberne, hvis man i ellevte time havde besluttet sig for at ændre i auktionsmaterialet.
"Fristen for tilmelding til 800 megahertz-auktionen udløb den 8. maj 2012. Skyline indgav konkursbegæring den 10. maj 2012, og skulle vi have revideret dækningskravene i lyset af Skylines konkurs, ville det have betydet, at vi skulle have aflyst den igangværende auktion. Det ville have medført en forsinkelse på mindst 3-4 måneder og en tilsvarende forsinkelse i mobilselskabernes etablering af mobilt bredbånd i 800 MHz-frekvensbåndet," skriver Jakob Juul.
"Ud over forsinkelsen ville det også have medført en ikke ubetydelig ekstra udgift for de selskaber - som deltog i auktionen - i det selskaberne allerede havde gjort alle forberedelserne på auktionerne, hvoraf nogle af disse ville være spildte," skriver Jakob Juul.