Stifter sælger Århus-firma til konkurrent

Succesen for IT-selskabet Ressource Software Engineering udeblev, og stifter og medejere har nu solgt virksomheden til konkurrenten 7-Technologies. Køberen vil brede sig til flere områder og venter på sigt at sælge for 10 millioner kroner mere om året.

Resource Software Engineering (RSE) i Århus er solgt til den københavnske konkurrent 7-Technologies.

Siden det århusianske selskab så dagens lys i 2000, er der postet 20 millioner kroner i at udvikling det, men succesen udeblev.

Derfor besluttede stifter Christian Dalsgaard og investorerne Dansk Erhvervsinvestering og Dansk Kapitalanlæg at sælge Ressource Software Engineering. Selskabet udvikler portalløsninger, som viser hvor meget indhold - såsom væsker eller pulver - der er i en given beholder.

- Det er noget, vi kan udvikle fra at være et spændende produkt til et produkt på linje med vores andre produkter, siger administrerende direktør i 7-Technologies, Jens K. Løppenthien.

Køber vil brede sig

7-Technologies udvikler i forvejen software til industriel automation, der blandt kan måle vand og fjernvarme.

- Med overtagelsen af den århusianske virksomhed vil 7-Technologies brede sig til nye områder som it-baserede logistikløsninger, siger direktøren.

Ingen af køberne vil oplyse konkret, hvilke summer der har været på bordet i transaktionen. Men RSE's stifter, Christian Dalsgaard, siger til Dagbladet Børsen, at han kun får "en lille pose penge".

Fejlslagne projekter akilleshæl

Stifteren finder RSE's nuværende produkt vellykket, men problemet for firmaet er, at der undervejs har været en række fejlslagne projekter, som der er investeret for mange penge i.

Christian Dalsgaard har takket nej til budet om at fortsætte under den nye ejer. Dermed siger han farvel til et selskab, der, da det var på sit højeste, havde 25 ansatte. Det er siden reduceret til fem, hvoraf de tre fortsætter under den nye ejer.

Underdirektør i Dansk Erhvervsinvestering, Klaus Falkesen, sælger ikke sin andel i RSE af lyst.

- Vi sælger af nød og i erkendelse af, at vi ikke kunne løfte opgaven. I sådan en niche skal man slå igennem inden for et bestemt tidsrum, og vi anså løbet for at være kørt, siger han til Børsen.

Udsigt til større omsætning

Den nye ejer regner med, at opkøbet vil sætte 7-Technologies i stand til at få nye samarbejdspartnere blandt systemhuse, der arbejder med IT og logistik. I 2004 venter Jens K. Køppenthien, at købet vil kaste ekstra omsætning på cirka to til tre millioner kroner af sig og på længere sigt mellem fem og 10 millioner kroner om året.

I 2002 fik 7-Technologies et overskud på godt halvanden million kroner ud af en omsætning på 26 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere