Århus-butik hæver netbetalinger to gange

Inden århusianske Dvdpusheren gik fallit hævede direktør Bo Sommer penge fra op mod 120 kunder for varer, som de havde betalt flere måneder forinden. En sjuskefejl, siger direktøren, som dog måske ikke har penge til at betale kunderne pengene tilbage.

Flere kunder hos Dvdpusheren.dk har i de seneste dage oplevet, at der er blevet trukket penge fra deres konti af selskabet, der handler med dvd-film på nettet.

I de fleste tilfælde er det måneder eller år siden kunderne bestilte og betalte for dvd-film på sitet.

Men det er en sjuskefejl, bedyrer ejeren af Dvdpusheren, Bo Sommer.

- Jeg har været ved at rydde op i gamle transaktioner, som man sletter i blokke på 40-50 stykker, og så er jeg kommet til at trykke ?hæv? i stedet for ?slet? ved en eller to blokke, fortæller han.

Ikke alle får deres penge

Bo Sommer har drevet Dvdpusheren som et enmandsfirma, men butikken er nu gået konkurs og er netop lukket.

En række kunder, som Computerworld Online har kendskab til, har allerede fået de uretmæssigt hævede penge tilbage af enten Dvdpusheren selv eller deres bank. Men ikke alle kan få deres penge fra Dvdpusheren i første omgang.

- Der er i første omgang ikke penge nok til at betale alle tilbage, men jeg regner med at få en aftale med min bank, så kunderne får deres penge i løbet af ugen, siger Bo Sommer.

- Jeg er rigtig ked af, at der er gået sådan rod i det, og jeg vil gøre at for at få afviklet alle udeståender. Det handler jo også om at jeg skal kunne sove ordentligt om natten igen, siger han.

Skal opbevare data

Mange af de kunder, der har fået trukket penge, er fortørnede over at Dvdpusheren har gemt deres kortoplysninger i så lang tid efter at de har købt varer på sitet.

PBS oplyser, at en butik skal opbevare data på en tranksaktion i 20 måneder af hensyn til indsigelser.

Der er dog krav om at data skal opbevares forsvarligt og sikkert.

Kunder, der har fået trukket penge fra deres konto, skall henvende sig til deres egen bank for at få pengene ført tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere