Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk it-firma skælder ud på KMD-konsulenter

Et lille dansk it-firma er gået i flæsket på KMD's konsulenter, som man mener opfører sig dårligt. Læs mere om det opsigtsvækkende angreb.

Det er velsagtens de færreste danske it-virksomheder, der prydrer deres website-forside med teksten: "KMD - Kan Man Det?!".

Men det er ikke desto mindre tilfældet hos Medialogic.

Og i en tilhørende tekst skælder Medialogics administrerende direktør, Kate Turch, mod it-giganten på grund af handlinger fra KMD-konsulenter.

"Flere af Medialogics kunder har gjort opmærksom på, at de for nyligt er blevet kontaktet af KMD med en opfordring til at gennemføre et miniudbud, når der skal tegnes ny aftale i forhold til it-løsninger på jobcenterområdet," beskrives det indledningsvist.

"Ifølge flere af vores kunder har konsulenter fra KMD blandt andet oplyst, at man som kunde er forpligtet til at gennemføre et miniudbud. Dette er ikke korrekt," skriver hun.

Faktisk er sandheden, ifølge Kate Turch, at der skal anvendes direkte tildeling på SKI 02.19, hvis man kan acceptere de standardbetingelser, der er beskrevet i en SKI-aftale.

"I disse tilfælde er det slet ikke muligt at gennemføre et miniudbud, hvis man vil overholde de gældende regler på området, som SKI informerer om her," skriver hun.

Mini-udbud versus direkte tildeling 
Hun forklarer videre, at en direkte tildeling i mange tilfælde er at foretrække, "fordi det kan kræve en del ressourcer at gennemføre et miniudbud".

"Ofte vil det altså være en fordel for den enkelte kunde, hvis man tilpasser sit behov for leverance til en eksisterende SKI-aftale, og indgår kontrakt via direkte tildeling," forklarer Kate Turch.

"Denne fremgangsmåde benyttes i høj grad af KMD's egne kunder," skriver hun videre.

Selskabet har lavet en oversigt over KMD-kunder, der ifølge Medialogic har fulgt KMD's opfordring om at gennemføre et miniudbud. 

Faktisk har selskabet lavet et kort over de pågældende kommuner, der kan findes her.
 
Afslutningsvis opfordrer Medialogic kunderne til at søge vejledning om de korrekte regler hos Medialogic.

Medialogic´s administrerende direktør Kate Turch oplyser til Computerworld, at teksten er blevet lagt på i foråret. 

Se KMD's reaktion på kritikken her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere