Læs også:
Staten betaler milliarder til it-folk: Men ved ikke til hvad.
Finansminister Bjarne Corydon (S) har i Folketinget beskrevet en massiv stigning i brugen af it-konsulenter, således at det anvendte beløb er 1,9 milliarder kroner.
Men tallene viser sig at være behæftet med stor usikkerhed.
Imidlertid fokuserer man hos ITEK under Dansk Indstri på en helt anden pointe: Nemlig at brugen af it-konsulenter er klogt.
"I DI ITEK synes vi, at det er meget klogt, at staten har et højt forbrug af konsulent-ydelser. Embedsmændene kan ikke vide alt, og frem for at opbygge store, faste stabe, er det bedre med mindre, fleksible organisationer, der i højere grad køber ydelserne hos private leverandører," udtaler direktør Tom Togsverd fra ITEK.
Han mener, at det navnligt gælder på it-området, hvor der kræves en højt specialiseret viden for at kunne udvikle og drive komplekse løsninger.
"Jeg sover derfor roligt om natten ved tanken om, at staten i 2011 brugte 1,9 mia. kroner. Det kan synes som en stor stigning i forhold til de 1,4 milliarder kroner i 2010; men går man tilbage til 2008, er niveauet på 1,9 milliarder kroner det samme," forklarer han.
Teknologi er noget man køber ved leverandører
Faktisk havde det været mere bekymrende, hvis købet af it-konsulentydelser gik ned, for eksempel begrundet med at staten ville hjemtage flere opgaver.
"Det ville have været en helt forkert udvikling," udtaler Tom Togsverd.
Han glæder sig derfor over, at der tilsyneladende i staten generelt er en erkendelse af, at teknologi er noget, man køber hos leverandører.
"Erfaringerne med Statens IT tyder heller ikke på, at det offentlige selv er verdensmestre i at påtage sig it-driftsopgaver i større stil," lyder det.
Alt i alt er det en gevinst både for samfundet og for itek-erhvervet, at staten køber så mange ydelser hos private leverandører, konkluderer han.
Læs også:
Staten betaler milliarder til it-folk: Men ved ikke til hvad.