Artikel top billede

Atea satser med nyt Apple Erhvervscenter

Nu samler Atea sine Apple-kræfter i et nyt Erhvervscenter. Det nye Apple-center kan koste omsætning hos de nuværende Apple-forhandlere, vurderer analytiker.

Atea samler nu sine bedste Apple-folk i et nyt erhvervscenter, der er dedikeret til Apple-løsninger.

Det sker som følge af en stigende efterspørgsel på Apple-produkter i erhvervslivet, hvor Atea i dag omsætter for omkring en halv milliard kroner.

"Atea har været Apple-partner i mere end fem år, og vi har rigtig godt fat i både uddannelsesområdet og erhvervsmarkedet. Derfor er det et naturligt næste skridt," siger Atea-direktør Søren Jensen i en pressemeddelelse om den nye satsning, som skal fordoble Ateas omsætning på området.

Analytiker: Naturlig satsning
Ifølge Anders Elbak, der er research-chef i analysehuset IDC, kan Atea formentligt få succes med sin øgede fokus på Apple-produkter i erhvervslivet.

"Der er generelt en øget interesse for Apples produkter i det bredere erhvervsliv, det er ikke længere udvalgte brancher eller salgschefer og direktører hist og pist, som får lov til at bruge dem," siger han.

Anders Elbak spår, at Atea kan øge salget af Apple-produkter i marked, man tidligere har haft vanskeligt ved at besætte. Det kan blandt andet ramme specialister som Eplehuset og Humac.

"De kan måske godt blive ramt, fordi det er lettere hos virksomheder, der køber hos Atea i forvejen, fordi de nu ikke behøver gå til en anden forhandler, hvis de har brug for Apple-udstyr," forklarer Anders Elbak.

Ingen trussel

Han ser ikke Atea som en decideret trussel mod Apple-specialisterne, men det kan gøre det sværere for dem at komme ind i erhvervsmarkedet.

"Det kan påvirke Apple-specialistern negativt, men til gengæld er det marked i vækst, som Atea går ind og tager en del af," siger han.

Han tror ikke, at Atea går ind og stjæler betydende omsætning fra Eplehuset og Humac.

"Jeg tror ikke, at der er så mange, som kommer til skifte til Atea på grund af det her, så det er mere det, at de kan sælge noget mere til de eksisterende kunder," lyder Anders Elbaks vurdering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere