Artikel top billede

Facebook udvikler sin egen søgemaskine

I det første interview efter Facebook-børsnoteringen indrømmer Mark Zuckerberg "store fejl" og snakker om en kommende søgemaskine.

Efter børsnoteringen den 18. maj har Facebook-chef Mark Zuckerberg holdt lav profil, men han talte tirsdag under Techcrunch Disrupt konferencen i San Francisco. Selskabets aktiekurs er styrtdykket i de sidste måneder, og Zuckerberg indrømmede, at der er begået "store fejl". En af dem var at fokusere på HTML5 i stedet for at udvikle native-apps til de forskellige mobile platforme.

Zuckerberg talte ligefrem om "to tabte år". Men Facebook har lært lektien, og man er godt tilfreds med den nye iOS-applikation, sagde Zuckerberg, der også fortalte, at der kommer en ny Android-app. Han understregede, at Facebook vil tjene penge på de mobile platforme, men afviste samtidig rygter om, at det sociale netværk kommer med en smartphone.

Til gengæld kunne han bekræfte, at Facebook udvikler sin egen søgemaskine. Allerede i dag er der "milliarder af søgeforespørgsler om dagen, og vi anstrenger os ikke engang," som Zuckerberg formulerede det.

Han mener, at Facebook står i en helt unik position til at svare på brugernes spørgsmål - som f.eks. hvor man finder den nærmeste sushi-restaurant.

Zuckerberg er ikke i tvivl om, at søgemaskinen bliver realitet.

"På et eller andet tidspunkt vil vi gøre det. Et hold arbejder på det," sagde han.

Måske er Zuckerberg misundelig på Google, der tjener mange flere penge end Facebook på sin søgemaskine og de tilhørende annoncer.

Dansker skal bygge søgemaskinen

I foråret kom det frem, at manden bag Google Maps og det hedengangne Google Wave - danske Lars Rasmussen - står i spidsen for et hold med to dusin udviklere, der skal gøre det lettere for brugerne at finde indhold på Facebook. Det kan være det samme hold, som Zuckerberg nævnte tirsdag.

Søgefunktionen på det sociale netværk har altid været rimelig begrænset. Man kan søge efter andre medlemmer og venner, begivenheder og grupper. Der er også en integration med Microsofts søgemaskine Bing.

Lars Rasmussen kom til Google i 2004, men skiftede til Facebook i 2010. Ifølge Business Week var det Mark Zuckerberg personligt, der overbeviste ham om at skifte job.

Hans bror Jens - som også var med til at skabe Google Maps og Wave - arbejder stadig for Google.

Facebook sidder allerede på et gigantisk databjerg med statusopdateringer, billeder og andet materiale fra brugerne, og målet er at hjælpe brugerne med at finde rundt i dette virvar af informationer.

Et billede af Mark Zuckerbergs skrivebord fra februar viste en underlig aflang søgeboks på hans Facebook-skærmbillede. Det kunne være en prototype på den nye søgning.




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Contract Managers til kontrakt- og leverandørstyring

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere