Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

It-fagforbund: Her er årsagen til CSC's nedtur

It-fagforeningen Prosa, der netop har været i benhård konflikt med CSC, har et bud på, hvorfor det amerikanske it-selskabs økonomi sejler i Danmark.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud.

Så meget har CSC tabt i Danmark på blot fire år.

CSC har dystre planer: Overvejer total exit.

CSC-boss efter gigantisk underskud: Jeg er optimist.

CSC overvejer at sælge dele af forretningen.[/url

CSC Danmark afleverede i fredags et meget lidt opløftende regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Underskuddet på en lille milliard kroner blev blandt andet forklaret med den arbejdsmarkedskonflikt, selskabet har været igennem med fagforeningen Prosa.

Dertil peges på en stribe udgifter til de fyrede ansatte. 

Ikke lønningernes skyld

Computerworld har derfor spurgt formand for Prosa, Niels Bertelsen, om de dårlige regnskabstal kan begrundes i høje lønninger blandt ansatte og fyrede medarbejdere.

"Nej, det mener jeg ikke. Lønningerne blandt Prosas medlemmer på CSC afviger ikke væsentligt fra markedet, og efter konflikten sidste år er lønomkostningerne faldet på grund af de forringelser, der er kommet ind i ansættelsesvilkårene efterfølgende," lyder det fra Niels Bertelsen, der endvidere peger på et specifikt datterselskab i Danmark.

"Herudover kan vi se, at på Consulting Group, hvor der er et stort underskud, er lønningerne meget lave."

"Så det handler nok mere om eftervirkninger af konflikten, opsagte kontrakter, manglende nye kontrakter og omkostninger til de mange afskedigelser, der er foretaget i CSC," svarer Niels Bertelsen.

Amerikansk ledelse forstår det ikke

Vil det sige, at de sidste fire års nedtur med tab af 25 procent af omsætningen og et tab på 1,5 mia hos CSC i Danmark skyldes dårlig ledelse?

"Nej, jeg vil ikke kalde det dårlig ledelse som sådan."

"Det handler mere om, at alt har skullet styres fra USA, og man ikke har udnyttet medarbejderne optimalt i udviklingen af forretningen," forklarer Prosa-formanden 

"Noget af tabet hænger sammen med en organisatorisk struktur, hvor der har været for mange niveauer i beslutningsprocessen, og hvor ledelsen i USA har haft svært ved at forstå nytteværdien i at inddrage medarbejderne," slutter Niels Bertelsen.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud.

[url=https://www.computerworld.dk/art/220060]Så meget har CSC tabt i Danmark på blot fire år.

CSC har dystre planer: Overvejer total exit.

CSC-boss efter gigantisk underskud: Jeg er optimist.

[url=https://www.computerworld.dk/art/217885]CSC overvejer at sælge dele af forretningen.[/url




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere