I Estland vil man fremover tilbyde undervisning i programmering i alle skolernes klassetrin. Børnene skal lære at programmere software allerede fra 1. klasse. Det fortæller det statslige projekt Tiigrihüpe (estisk for tigerspring) i en meddelelse.
Dermed er Estland det første land i verden, hvor selv de mindste skolebørn kan få undervisning i software-udvikling.
Programmet ProgreTiiger starter med pilotprojekter på nogle af landets skoler til næste år og skal senere udvides til alle skoler. Det er frivilligt for eleverne, om de ønsker at lære programmering.
Senere skal det suppleres med programmerings-grupper for ældre børn og andre aktiviteter uden for klasseværelset.
Initiativet begrundes med den generelle mangel på it-folk i den hurtigt voksende it-branche i Estland.
Landet er blandt andet kendt for de mobile betalingstjenester fortumo og Erply - og den populære ip-telefoni-tjeneste Skype, som nu er ejet af Microsoft, blev også programmeret i Estland tilbage i 2003.
Estland har også været blandt de første i verden til at afholde et elektronisk valg, og landets hovedstad Tallinn blev allerede tidligt dækket med trådløse netværk.
I 2007 blev Estland udsat for det, der betegnes som verdens første cyberkrig, hvor landet blev overfaldet af formodede russiske hackere efter en strid om et mindesmærke i Tallinn fra Sovjet-tiden.