CSC Scandihealths direktør stopper

Martin Toft Hansen har forladt sin stilling som administrerende direktør i CSC Scandihealth. Han vil være konsulent og er klar til at konkurrere på prisen med de store konsulentfirmaer, som han betegner som "grådige".

CSC's datterselskab Scandihealth har mistet sin direktør, Martin Toft Hansen. Han har sagt sin stilling op og er allerede fratrådt.

Amtsrådsforeningen ejer 40 procent af CSC Scandihealth, der for godt tre år siden blev udskilt fra det daværende Kommunedata. Scandihealth leverer IT-systemer til sundhedssektoren.

Martin Toft Hansen har aftalt med CSC, at ingen af parterne kommenterer afskeden i detaljer.

Derfor vil han heller ikke kommentere brancherygter om, at de snærende bånd fra et amerikansk moderselskab fik ham til at gå.

Venlig fratrædelse

Dog understreger den tidligere direktør for de 290 medarbejdere i CSC Scandihealth, at der er tale om en "venlig fratrædelse".

- Jeg har haft meget stor succes i CSC, så jeg har intet ondt at sige om virksomheden. Så jeg ville være et skarn, siger Martin Toft Hansen.

Han er 49 år og har været i CSC siden 1995. Tidligere har han arbejdet for Andersen Consulting og Digital.

Selv lægger Martin Toft Hansen vægt på, at han har beskæftiget sig med IT-projekter i krise. Blandt andet sad han i det såkaldte Bonnerup-udvalg, som analyserede statens fejlslagne IT-projekter.

Desuden har han været både programmør og salgsdirektør, inden han satte sig i chefstolen, og det giver ham en erfaring, som han mener er guld værd som projektleder.

Dyrekøbte erfaringer

Den baggrund vil han nu sælge sammen med tidligere kolleger fra Andersen Consulting. De står bag konsulentfirmaet A-2, hvor Martin Toft Hansen forventer at blive partner.

- Mine erfaringer er dyrekøbte, og dem har kunderne bare ikke. Jeg vil sælge mig selv som projektleder på projekter, der er gået ged i, fortæller den afgåede Scandihealth-direktør.

Han vil dog ikke sælge sig for dyrt. Tværtimod mener han, at der er opstået et hul i markedet, fordi konsulentfirmaerne er blevet meget store ? og frem for alt meget dyre.

- Konsulentbranchen er blevet mere og mere grådig. Skal kunderne købe en tung projektleder, så er han dyr. Derfor er der opstået et tomrum, som vi kan udnytte til at skabe en danskbaseret virksomhed, som tør konkurrere på pris, mener Martin Toft Hansen.

De generelt faldende konsulentlønninger i IT-branchen mener han ikke rammer de kvalificerede projektledere, men derimod almindelige programmører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere