Glæd dig til de her super-tv og monster-computere

Supertynde fladskærme med suveræn farvegengivelse og hybride tablet-pc'er med imponerende råstyrke. Fremtiden er her allerede nu, og du kan se de nye it-trends her.

Glæd dig til de her super-tv og monster-computere

Dit HD-tv ser rynket ud, når det sammenlignes med de nyeste fjernsyn, der netop er vist frem på den årlige IFA-messe i Berlin.

Her kappes elektronikproducenterne om at overgå hinanden, og især på fjernsynsfronten er konkurrencen hård.

I år er det de såkaldte 4K-fladskærme, som har fået deres reelle gennembrud. Der har været talt om dem i flere år, men nu er fjernsynene rent faktisk på vej ud i butikkerne.

4K henviser til, at fladskærmen byder på fire gange så høj opløsning som dit HD-tv i stuen, nærmere bestemt 3840 gange 2160 pixel.

Sony, Toshiba og LG har alle fremvist modeller på 84 tommer, der inden for det næste halve år burde være mulige at få fingre i. Hvis du vel at mærke har en smækfed sparegris, der trænger til at blive slagtet med en hammer.

Problemet er bare, at der ikke er meget indhold eller afspillere, der er optimeret til fladskærmenes høje opløsning.

Derfor kan det hurtigt vise sig, at blærerøvsværdien er højere end den faktiske fornøjelse ved de 84 tommer store tv.

Der er dog allerede rygter om, at en kommende PlayStation 4 vil være i stand til at afspille indhold i den høje opløsning, og blandt andet Sonys netop lancerede 4K-tv er allerede i stand til at opskalere Blu-ray-film til formatet 3840 gange 2160 pixel.

Mens 4K lyder lækkert og futuristisk, så arbejdes der faktisk allerede på 8K-fjernsyn med en opløsning på 7680 gange 4320 pixel, men der går formentlig en del år, før de er ude i butikkerne.

Fremtidens forsinkede fjernsyn

Mens 4K-tv løb med megen opmærksomhed på IFA-messen, så må vi ikke glemme OLED-tv.

De har været omtalt i flere år, og Sony har endda haft en 11 tommer XEL-1, der har været til salg herhjemme.

OLED (Organic Light-emitting Diode) har dog ikke fået noget folkeligt gennembrud, selv om teknologien betyder, at fjernsynene kan blive nærmest papirstynde.

Samtidig forbedres skærmbilledets farver samt kontrast, og der skulle være mindre slør, når der er aktionssekvenser eller sportsudsendelser i tv.

Det har især været en meget høj pris og tidligere småskærmstørrelser, der har været problemet for de ultratynde OLED-tv.

Sonys model på 11 tommer kostede tilbage i 2009 hele 30.000 kroner.

Prisen er fortsat høj, og LG vil eksempelvis have næsten 70.000 kroner for sin nyeste model, der dog også er 55 tommer og understøtter 3D. Du kan se en video af OLED-skærmen her.

Samsungs kunne også på IFA-messen fremvise en 55 tommer OLED-model.

Den har navnet ES9500, og den blev egentlig også blev vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar.

Der kom dog flere detaljer frem under relanceringen i Berlin, blandt andet udmærker fjernsynet sig ved at kunne splitte et tv-signal. Ved at iføre sig briller - som du måske kender fra 3D - kan to personer i samme sofa se to forskellige ting samtidig.

Takket være integreret lyd i brillerne bliver der ikke slåskamp om fjernbetjeningen for at styre lyden på tv'et.

Bærbare computere til forretning og fornøjelse

Til oktober kommer Windows 8, og det bliver begyndelsen til et sandt bombardement af nye, hybride computere.

Sony, Dell, Lenovo, HP, Samsung kunne alle på IFA-messen vise modeller, der er parat til Microsofts styresystem.

Computerne forsøger at bygge bro mellem ultrabooks og tablets.

Det betyder, at flere af de bærbare pc'er er udstyret med noget af den samme potente hardware, som vi kender fra ultrabooks, men at de har samme størrelse som tablet-pc'er.

Nogle af dem kan endda skilles i to, så du står med en tastaturdel og en touch-skærm.

Netop touch-skærmene er noget, som vi også kommer til at se på bærbare computere den kommende tid.

Windows 8 er nemlig optimeret til touch, og derfor giver det pludselig mening at pege på skærmen med fingeren.

De foreløbige priser tyder på, at det bliver en forholdsvis dyr fornøjelse at anskaffe de hybride computere, der forsøger at kombinere det bedste fra tablet- og ultrabook-verdenen. Regn med at skulle af med 10 af de lange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere