Artikel top billede

(Foto: © Kurhan | Dreamstime.com)

Ny Facebook-funktion: Lav opdateringer der kun bliver set af single-piger

Facebook udruller nye ændringer med stor betydning for alle med egen Facebook-side.

Der er godt nyt til dig, der har en Facebook-side med mere end 5.000 likes.

Nu får du mulighed for at målrette dine opdateringer til meget præcist definerede målgrupper.

Eksempelvis bliver det nu muligt at skrive opdateringer, der kun bliver set af kvinder eller mænd i en bestemt aldersgruppe eller singler, der bor i et specifikt geografisk område.

Bliver udrullet nu

Facebook begyndte allerede for knap en måned siden at teste den nye funktion på en række udvalgte Facebook-sider. Men ifølge bloggen InsideFacebook bliver funktionen i skrivende stund rullet ud til alle Facebook-sider med mere end 5.000 likes.

Det betyder i sagens natur, at dine opdateringer kan gøres mere relevante for de enkelte personer, der har liket din side.

Har du en tøjbuitik på nettet, slipper du for, at ældre mænd, der har liket din side, får opdateringer om tilbud på tøj til unge kvinder, eller at københavnere får opdateringer om et kundearrangement i Jylland.

Det skal dog nævnes, at selv om dine opdateringer nu bliver målrettet en specifik målgruppe, så finder segmenteringen kun sted i brugernes News Feed.

Det vil sige, at dine kunder stadigvæk kan se alle dine opdateringer, hvis de besøger din sides tidslinje. 

Giver effektiv kommunikation

Det er sandsynligvis et led i Facebooks vedvarende forsøg på at gøre Facebook-siderne til et mere og mere attraktivt værktøj for virksomheder, der ønsker at kommunikere med deres kunder.

En af nøglerne til det er netop, at Facebook-brugerne modtager opdateringer, der er så relevante for brugerne som overhovedet muligt

Det er muligvis også forklaringen på, at Facebook netop har gennemført en større udrensning blandt likes på Facebook-sider.

Ifølge erhvervsbloggen Business Insider har mange store Facebook-sider oplevet pludselig at miste tusindvis af likes, og mange Facebook-sider kan i den nærmeste fremtid forvente en nedgang i antallet af likes på omkring 1 procent.

Det skyldes ifølge Business Insiders oplysninger, at Facebook er i gang med at ændre sin algoritme med henblik på at rense ud i antallet af de utroværdige likes, der ofte stammer fra falske Facebook-profiler.

Bedre Facebook-værktøjer

Selv om udrensningen i antallet af likes sikkert bliver modtaget med blandede reaktioner hos mange indehavere af Facebook-sider, har Facebook gennem det sidste halve år langsomt, men sikkert, arbejdet på at gøre livet lettere for administratorer af Facebook-sider. 

Tidligere på året lancerede Facebook en ny app, der er special-designet til folk, der administrerer Facebook-sider.

Og senest har Facebook også gjort det muligt for administratorer at planlægge opdateringer og købe sig til bedre eksponering.

Læs også:

Derfor vælter Facebook-klagerne ned over virksomhederne

Derfor skal du ikke lave Facebook-konkurrencer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere