Læs også:
Ingen købere til ledige Wimax-licenser.
Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv.
It-forbindelser koster danske firmaer kassen efter Skyline-krak.
Vred dansker: Hvorfor kan vi ikke få ordentligt bredbånd?
Skybrud: Sådan ramte Skyline-krakket danskerne.
43.000 kunder fik 30. juni 2012 kappet deres Skyline-forbindelse, og et stort antal modtageudstyr ligger ubrugt hen to måneder efter konkursen.
Kuratoren for Skylines konkursbo ved ikke, hvor mange modtagere det drejer sig om, samt hvilken værdi udstyret har.
Men faktum er, at de tidligere kunder i øjeblikket ikke ved, hvad de skal stille op med deres gamle Skyline-modtageudstyr.
Hvad der vil ske er uvist, så de tidligere kunder skal ikke forvente, at udstyret vil blive afkrævet tilbageleveret lige med det samme.
Tidligere kunder må vente
"Det er endnu uafklaret, hvad der vil ske, og hvad værdien af udstyret er," siger kurator Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert.
Det er tidligere meldt ud, at leverandøren af udstyret har påberåbt sig ejendomsretten til udstyret hos de tidligere kunder.
Derfor må man som tidligere kunde forvente, at udstyret vil blive krævet tilbage på et tidspunkt.
"Leverandøren af udstyret har påberåbt sig ejendomsforbehold til det udstyr, der befinder sig hos kunderne. Kuratorerne er pt. i dialog med leverandøren herom. Boet opfordrer derfor til, at udstyret foreløbigt opbevares." fremgår det af en meddelelse på skyline.dk fra 6. juni 2012.
Udstyret er ubrugeligt
Udstyret kan ikke bruges til andre formål for kunderne, det gælder hverken modtageren eller den boks, der konverterer signalet fra Wimax til kundes eget netværk.
"Udstyret er låst til Wimax. De kommer aldrig til at kunne bruges til andet, så udstyret derude er helt ubrugeligt," siger direktør for Netplan, Torben Rune, der specialiserer sig i rådgivning inden for tele- og kommunikationsbranchen.
Læs også:
Skyline-erstatning fyldt med mangler for erhvervslivet