Forhandleren Flexpay har lukket og slukket og overdraget kunderne til forsikringsmægleren Willis.
"Jeg kan ikke se nogen fremtid i flexbenefit-branchen," siger den afgående direktør for Flexpay, Leif Andreasen.
Flexbenefit-branchen har specielieret sig i ordninger, hvor medarbejdere kunne købe it gennem deres arbejdsgivere med skattefordel. Men med afskaffelsen af multimedieskatten er fidusen og forretningsideen forsvundet.
"Det er klart, at de, der har fokuseret ensidigt på disse løsninger, er blevet hårdt ramt," konstaterer IDC-analytiker Anders Elbak.
Opslugt af gigant
Spillere som Flexpay og konkurrenten Flexbenefit hører til den kategori. De er begge blevet opslugt af den internationale forsikringsmægler Willis, der udelukkende har salg af it via bruttolønsordninger som en del af deres repertoire.
Læs mere:
- [b]Lønpakke-eventyret slut: Flexpay-direktør går på efterløn [/b]
- Redaktøren mener: Når politikerne griber ind - Derfor dør lønpakkerne
Atea, den nok største udbyder af flexbenefit-løsningerne, er også blevet ramt hårdt og har i dag vendt den del af forretningen helt om.
Atea sælger mobil-løsninger, hvor Ateas systemer gør det muligt for kunderne at tilbyde deres ansatte, at de ved selv at spytte penge i kassen kan opgradere deres mobiltelefoner til eksempelvis en iPhone.
Søren Jensen, direktør for Atea, håber, at samme model med tiden vil kunne bruges til pc-salg.
Næsten samme model betragter Comenxa som vejen frem. Selskabet fik i 2011 et underskud på 13 millioner kroner.
Direktør Anne Dorthe Jensen er dog overbevist om, at den software, som selskabet har udviklet, er vejen til overskud. Softwaren bruges blandt andet også til mobilordninger, der ligner Ateas.
"Vi er meget fokuserede på at sælge administration via vores software: For os er det nu administrationen, der er interessant. Ikke hardwaresalget," siger hun.