Artikel top billede

Nu kommer den nye retina-Macbook i mini-udgave

Rygterne om en ny og billigere retina-Macbook tager til i styrke.

Meget tyder på, at der ikke kun står en ny iPhone og en iPad Mini på menuen, når Apple skal præsentere nye produkter i løbet af efteråret.

Ifølge amerikanske CNET er Apple også på trapperne med en billigere 13" udgave af den Macbook Pro med retina-skærm, der blev præsenteret i forsommeren.

Indtil videre har det kun været muligt at købe en Macbook Pro med retinaskærm i en 15"-udgave på 2880 x 1800 pixel.

Skærmen i produktion

Men ifølge CNET's oplysninger er produktionen af en 13"-udgave af den højtopløselige retinaskærm allerede sat i produktion.

Den nye retina-skærm forventes at få en opløsning på 2500 x 1600 pixels. En markant forbedring i forhold til den skærm med 1280 x 800 pixels, der sidder i den nuværende 13-tommer Macbook Pro.

Richard Shim, der er analytiker ved firmaer NPD DisplaySeach, oplyser til CNET, at skærmen vil blive produceret af tre forskellige firmaer - Samsung, LGD og Sharp - og produktionensvolumen forventes at blive markant højere end på 15"-udgaven af skærmen.

Vil sælge i million-antal

Hvor der kun er blevet produceret få hundredetusinde eksemplarer af den relativt dyre Macbook Pro i 15"-udgaven, så forventer analytikeren, at Apple kan sælge 1-2 millioner styk af den billigere 13"-version.

Hvis Apple vælger at følge linjen, der blev lagt med den første retina-Macbook Pro, kan vi forvente, at den nye mindre udgave også vil få et tyndere kabinet uden dvd-drev og et SSD-drev i stedet for en traditionel harddisk.

Desuden må vi også formode, at den vil blive dyrere end den aktuelle Macbook Pro i 13"-størrelsen, der i øjeblikket koster 9.696 kroner i den billigste udgave.

Stærke anmeldelser

I de første tests har retina-Macbooken, der udkom i juni, fået fantastisk anmeldelser med på vejen. Den er blevet kaldt den nye guldstandard inden for bærbare computer.

Men anmelderne har også påpeget, at en stor retina-skærm har sine ulemper.

Det skyldes især, at de fleste hjemmesider og programmer endnu ikke er designet til den høje opløsning, hvilket i nogle tilfælde kan gøre dem ubehagelige at se på.

Klart til efteråret

Ifølge analytikeren Richard Shim tyder alt på, at den nye Macbook vil komme på markedet i løbet af efteråret, og det rygtes i forvejen, at Apple planlægger to produktlanceringer i løbet af efteråret.

Det amerikanske techmedie AllThingsD, der normalt har særdeles gode kilder i Apple, bekræftede tidligere på ugen, at Apple den 12. september vil løfte sløret for en ny iPhone. Men at Apple allerede i oktober igen vil indkalde pressen til en ny event, hvor der vil blive præsenteret en ny iPad Mini.

Det er ikke usandsynligt, at Apple ved en af disse lejligheder vil benytte muligheden for også at løfte sløret for en ny Macbook Pro.

Læs også:
 

Dommen er faldet: Så fantastisk er den nye MacBook Pro

Mobilen der ændrede alt - nu fylder den fem år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere