Artikel top billede

Microsoft klar med nyt logo: Se det her

Det nye logo skal visuelt fremhæve en ny begyndelse, hedder det. Se det nye logo her.

Computerworld News Service: Efter 25 år lægger Microsoft sit gamle Windows-logo på hylden til fordel for et nyt.

Det nye logo består af en kvadratisk version af det ellers karakteristisk bølgende firefarvede Windows-flag, der er mere på linje med designet i nye Windows 8.

Det nye logo blev afsløret ved åbningen af en Microsoft-butik i Boston samt og adskillige butikker i Seattle og Bellevue i delstaten Washington i USA i går morges lokal tid.

Skrifttypen i logoet hedder Segoe og bruges også i Windows 8-logoet.

Det er en smallere skrifttype end den i det gamle logo.

Hånd i hånd med Windows 8

Windows-bomærket i rød, grøn, gul og blå er en kvadratisk version af det gamle bølgende Windows-flag, fortæller selskabets chef for brand-strategi, Jeff Hansen, i et indlæg på Den officielle Microsoft blog.

Det moderniserede logo går hånd i hånd med Microsofts satsning på selskabets nye styresystem, det touch-orienterede Windows 8, der efter planen vil blive lanceret i oktober.

Det nye styresystem har et rent design med større fokus på tekst end på grafik, ligesom navnet Metro, der nu er droppet, førte tankerne over på denne meget effektive form for offentlige transport.

Samtidig forsøger Microsoft at forene designet af Windows 8, Windows Phone 8 og Xbox, som alle tre er ved at gennemgå radikale forandringer.

Ny æra for Microsoft

"Denne bølge af nye udgivelser er ikke alene en nytolkning af vores mest populære produkter, men det repræsenterer også en ny æra for Microsoft. Derfor bør vores logo også udvikle sig, så det visuelt fremhæver denne nye begyndelse," skriver Hansen.

Bomærket og dets fire farver repræsenterer diversiteten af selskabets produkter, skriver han.

Man skal dog ikke regne med, at det nye logo vil blive anvendt konsekvent fra den ene dag til den anden.

"Det tager tid at implementere en ændring som den her, så der vil nok være tilfælde, hvor man vil se det gamle logo anvendt noget tid endnu," forklarer Jeff Hansen.

Læs også: Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere