Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google: Apple stjæler med arme og ben

Den højtprofilerede patentsag mellem Samsung og Apple er ved at være slut. Nu venter et nyt slag mellem Apple og Google.

Computerworld News Service: Google har indgivet syv klager mod Apple om patentkrænkelse i forbindelse med blandt andet Apples stemmestyringssoftware Siri, e-mail og videoafspilning.

Den højtprofilerede patentsag mellem Apple og Samsung, der anvender Googles mobilstyresystem, Android, i en række af selskabets telefoner, er i den afsluttende fase.

Det er dog grundantagelsen, at den egentlige kamp er mellem Apple og Google, da Steve Jobs refererede til Android som et "stjålet produkt."

Indtil nu har Apple og Google for det mest undgået direkte konfrontation ved domstolene, mens Apple og Samsung har kæmpe mod hinanden.

Det er ikke lykkes Apple og Samsung at nå til enighed, på trods af at dommeren forsøgte at overtale dem til at finde ud af det indbyrdes, så nu er der kun at vente på afgørelsen.

Her er sagens kerne

Ligegyldigt hvordan sagen falder ud, ser det dog ikke ud til, at den underliggende uenighed om patenterne vil være løst, og Apple konfronteres nu direkte af Google.

Google opkøbte Motorola Mobility i maj og det er patenter fra dette opkøb, som Google nu bruger til at opbygge en sag mod Apple.
Google hævder, at Apple krænker syv af Googles patenter heriblandt i forbindelse med Siri, stedbaserede påmindelser, meddelelser om e-mail og videoafspilning.

"Vi ønsker at nå til enighed indbyrdes om disse patentrelaterede problemstillinger, men med Apples manglende vilje til at finde frem til en licens har vi ikke andet valg end at forsvare os selv og vores udvikleres nyskabelser," udtaler Motorola Mobility til avisen The Telegraph.

Læs også:

Sådan kan Googles Motorola-opkøb true Apple

Motorola fyrer hver femte: Satser alt på én produkttype.

Sådan vil Google vride penge ude af Motorola-opkøb.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere