Det første tilfælde, hvor ondsindede hackere overtager en bils computersystemer og sender fører og passager i døden ved at fjernstyre ABS-bremser eller det elektroniske stabilitetssystem, har formentlig ikke fundet sted endnu. Men jo flere nye biler, der leveres med indbygget internetopkobling - og i øvrigt proppes med følsom elektronik - jo større bliver risikoen.
Det erkender både bilfabrikanter og it-folk.
Sikkerhedsfirmaet McAfee satte for nylig et hold af eksperter sammen, der skal foregribe det ubehagelige scenario, at biler i trafikken begynder at opføre sig som zombier med dødsdrift, fordi on-board-computeren er blevet smittet med malware.
Reuters beskriver, hvordan McAfee-holdet kæmper for at finde sikkerhedshullerne i dagens auto-it før de første hackere.
Hullerne er øjensynligt ikke fundet af hackere - endnu.
Reuters citerer oplysninger fra organisationen SAE International, hvis medlemmer er teknikere i fly- og auto-industrien: Ingen har til dags dato oplevet tilfælde, hvor virusangreb rettet mod biler førte til ulykker.
Men det er ikke kun risikoen for at havne i grøften, der ligger bag bekymringen over hacker-muligheden. Bilernes forskellige systemer og brugerinterfaces kan måske overtages, så hackeren kan aflytte alt, hvad der blive sagt i kabinen. Og så er der selvfølgelig den detalje, at den dyre automobil bliver uhyggeligt nem at stjæle, hvis man har fuld kontrol over bilens elektronik.
Bilfabrikanterne er ikke uvidende om risikoen.
Hos Ford siger en talsmand til Reuters, at firmaet går højt op i bilernes it-sikkerhed. Omtrent samme melding går igen hos de øvrige bilfabrikanter, nyhedstjenesten har spurgt, men ingen af dem har eksempler på, at deres biler rent faktisk er blevet hacket.
Konkrete angreb blev første gang demonstreret for to år siden. En gruppe dataloger ved University of California og University of Washington viste, hvordan en bil kunne inficeres. Forskernes demo-virus blev anbragt på en musik-cd, som man satte i en bils musikanlæg. Bilen blev inficeret, og virusen kunne derpå blokere bremserne og slukke for motoren.
Blandt McAfees eksperter, der leder efter huller i bilsikkerheden, finder man sikkerhedsforskeren Jack Barnaby. Han blev tidligere i år kendt for sine advarsler om, at insulinpumper og pacemakere også ville kunne være tilgængelige mål for onde hackere.
Det er en farlig verden, vi lever i.