Læs også:
Her vil de unge studere it i Danmark
Her dominerer kvinderne på it-uddannelserne
47 procent.
Så mange flere studerende er i år blevet optaget på en it-uddannelser sammenlignet med sommeren 2009.
Og i forhold til 2011 skal otte procent flere studerende læse et it-fag.
Optaget på it-uddannelserne er steget med otte procent, mens den generelle fremgang blandt nye studerende på videregående uddannelser ligger på seks procent.
Den positive udvikling vækker glæde hos brancheforeningen IT-Branchens administerende direktør, Morten Bangsgaard.
"Arbejdet med at promovere it-uddannelserne ser ud til at være lykkedes, og det er glædeligt, at de unge har forstået, at der er store muligheder for beskæftigelse i it-branchen," siger han.
Det er dog ikke alle uddannelser, der oplever en fremgang blandt studerende
It-studerende vælger økonomi fra
På Copenhagen Business School (CBS) er optaget på "Erhversøkonomi og it" faldet med 11 procent.
Morten Bangsgaard undrer sig over denne tendens, da IT-Branchens medlemsvirksomheder især efterspørger kandidater med en stærk forretningsforståelse kombineret med it-kompetencer.
"Derfor er det et tilbagefald, som dels undrer mig, men som vi også fra IT-Branchens side vil tage fat på og se, hvad vi kan gøre ved," siger han.
Morten Bangsgaard påpeger dog, at man i enkelte år kan se en negativ vækst på nogle uddannelser, og at han først vil bliver rigtig bekymret, hvis det viser sig, at tendensen fortsætter over en årrække.
Samtidig man godt kan tilegne sig en stærk forretningsforståelse på anden vis, forklarer han.
Flere vil være datamatiker
Det kan måske undre, at datamatiker-uddannelsen har oplevet en stor fremgang i en tid, hvor flere og flere opgaver bliver outsourcet til udlandet.
Hele 13 procent flere har valgt den retning, og det kræver ifølge IT-Branchens direktør, at de unge mennesker, der vælger at læse på datamatikeruddannelsen, skal være gjort af et særligt stof.
"Det er ikke sådan, at der ikke er brug for datamatikere i Danmark i de kommende år. Det vil der være, men man skal være ekstra dygtig og ekstra kompetent for at kunne klare sig med de ydelser, som mange virksomheder køber i udlandet i dag," fortæller Morten Bangsgaard.
Han vurderer, at der også i fremtiden vil være brug for superkompetente datamatikere i Danmark.
"Vi vil ikke se, at alt bliver outsourcet til udlandet, men du skal være en superdygtig datamatiker. Du skal være din løn værd - og være second to none," siger han.
Selvom der er en faldende efterspørgsel på datamatikere i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at en datamatiker ikke kan være den højt kvalificerede arbejdskraft, som branchen efterspørger.
"Du kan sagtens have en en datamatikeruddannelse og have en rigtig god forretningsforståelse", lyder det fra Morten Bangsgaard.
Læs også:
Her vil de unge studere it i Danmark
Her dominerer kvinderne på it-uddannelserne