Artikel top billede

Danske netpirater vil have billigere indhold og hurtigere adgang til film og serier

Danskere henter lige så meget ulovligt underholdning på nettet, som de gjorde sidste år, siger YouGov.

Ambitionen om at begrænse ulovlig download og streaming af film og tv-serier er ikke slået i gennem endnu.

I Danmark fortsætter vi med at hente underholdning via nettets uofficielle kanaler i samme tempo som tidligere.

Det oplyser YouGov, der har gennemført en undersøgelse blandt 2000 danskere. Med spørgsmål som også blev stillet sidste år. Og udfaldet er stort set det samme.

"Vores undersøgelse viser desværre ingen tegn på nedgang i andelen af danske pirater. Og vi kan se, at de danske pirater først og fremmest er drevet af et ønske om at få hurtig adgang til de nyeste serier og film. Samtidig er det en udbredt holdning blandt denne gruppe, at det simpelthen er for dyrt at gøre lovligt," siger Andreas Ishøy, research-konsulent fra YouGov.

Hvad kan ændre det?

I undersøgelsen svarer mere end hver syvende dansker, at de inden for det sidste år ulovligt har kopieret, downloadet eller streamet en tv-serie eller film. 

Piraterne har helt klare overvejelser bag deres valg.

68 procent svarer, at der skal lavere priser på film og tv-serier for at gøre det uofficielle forbrug af underholdning mindre. 45 procent svarer, at film og tv-serier hurtigere skal gøres tilgængelige for det danske publikum, hvis kunderne ikke istedet skal vælge at se det på nettet - uden at betale.

At 15 procent af den danske befolkning stadig henter ulovligt betyder ifølge YouGov, at antallet af danske pirater er uændret i forhold til 2011.

En mulig ændring kan være på vej i det kommende år, hvor flere lovlige alternativer skulle være på vej til Danmark. På musikfronten er der op til flere tjenester som Wimp, Spotify og TDC Play, der kan konkurrere med ulovlig fildeling, men video-tjenester i samme prisleje og med samme udvalg, lader vente på sig. Netflix kommer måske til Danmark, og Yousee har varslet en lignende model med frit forbrug til en fast pris.

Pirater er mænd

YouGovs undersøgelse viser, at gruppen af de såkaldte netpirater stadig hovedsagligt består af mænd og unge forbrugere. I aldersgruppen 15-20 år siger knap 47 procent, at de streamer og downloader ulovlige film eller tv-serier. 
Blandt de 50-74-årige svarer kun 10 procent det samme.

YouGovs undersøgelse viser også, at de adspurgte ikke tror, at netpirateri vil fortsætte med at vokse i samme omfang. I 2011 mente 57 procent, at ulovlig streaming og download via internettet ville blive mere udbredt fremover, mens blot 52 procent deler den opfattelse i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere