Artikel top billede

Dansk komiker sagsøger Google

Jan Monrad vil have Googles nysgerrige kamera ud af sin baghave.

Smilet er stivnet hos Jan Monrad. Den danske komiker fra duoen Monrad og Rislund er gået i clinch med Google. Og han har vundet det første sværdslag.

Monrad har politianmeldt Google for at tage billeder til Google Street View på en privat vej ved hans sommerhus. Google har nu undskyldt. Men sagen fortsætter.

Sagen udspringer af, at Monrad mener, at Google har kørt en af firmaets kamerabiler ned af en privat vej til hans sommerhus i Odsherred. Det er ulovligt, og hvis det er sket, får han en uforbeholden undskyldning, siger Googles danske pressechef, Christine Sørensen, til nordvestnyt.dk.

Hun bekræfter, at Googles biler skal holde sig til de offentlige vej, når der tages 360 graders billeder i Danmark. Bilerne skal ikke fotografere på private veje.

"Det må man ikke, og det gør vi ikke. Men her er der åbenbart sket en fejl. Enten har kortet, fotografen har anvendt, ikke været helt præcist, eller også er der begået en personlig fejl, siger Christine Sørensen.

Sagen fortsætter

Jan Monrad synes ikke sagen skal slutte af den grund. 

Han anmeldte Google til politiet for at fotografere fra en privat vej, og den anmeldelse trækker han ikke tilbage, selv om han har fået en undskyldning og billederne bliver fjernet fra Google Street View.

Der er stadig en debat om privatlivets fred, der bør fortsætte.

"Sagen handler ikke om mig. Det er en principiel diskussion om privatlivets ukrænkelighed. Derfor vil jeg heller ikke trække min politianmeldelse tilbage. Jeg ønsker også, at politiet skal tage stilling til sagen," siger Jan Monrad.

Den danske sag af langt fra  enestående. I Frankrig har en borger sagsøgt Google for at filme ham, mens han urinerede i sin egen indkørsel
Den danske offentligheds-jurist Oluf Jørgensen har også påpeget, at Google Street View kan være "en stor lovovertrædelse".




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere