Artikel top billede

Google lukker igen tjenester

Nu forsvinder iGoogle, Symbian Search App og Google Mini.

Så er Google klar med det, som firmaet kalder "sommerens forårsrengøring". I sin officielle blog fortæller Google, at man lukker en række tjenester. I det sidste års tid har Google lukket mere end 30 tjenester og produkter.

Denne gang er det blandt andet iGoogle, der forsvinder. Denne personaliserede version af søgemaskinen blev lanceret helt tilbage i 2005, men nu har Google annonceret at den bliver lukket den 1. november 2013. Brugerne har nu 16 måneder til at eksportere deres data inden de forsvinder.

Google begrunder lukningen med, at moderne apps til platforme som Chrome og Android har gjort iGoogle overflødig.

En anden tjeneste der bliver lukket er Google Video, hvor alt indholdet nu bliver flyttet over på YouTube som private videoer. Hvis brugerne ikke ønsker, at deres indhold skal flyttes til YouTube, har de indtil den 20. august til at slette videoerne. Der har været lukket for uploads til Google Video  siden maj 2009.

Søgefirmaet fjerner også Google Mini, som er en del af Enterprise Search produktet. Google mener, at man kan levere bedre funktionalitet gennem produkter som Google Search Appliance, Site Search og Commerce Search.     

Samtidig understreges det, at der fortsat vil være adgang til teknisk support til Google Mini.

Google fjerner også sin Symbian Search App og anbefaler at brugerne i stedet bør bruge den mobile version af søgemaskinen.

Det er også slut med at integrere Google's widget Google Talk Chatback på sin hjemmeside. Google anbefaler i stedet, at man bør bruge Meebo Bar. Google overtog Meebo for en måned siden.

I det seneste år har Google også lukket tjenester som Wave, Gears, Buzz, Jaiku og Code Search.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere