Artikel top billede

Udbud af kæmpe it-system hos Skat må gå om

Skat har set sig nødsaget til at lade et udbud af et kæmpe it-system gå om.

Læs også:

Disse tre it-giganter kæmper om Skat-ordrer

En ommer.

Sådan er udfaldet af et udbud af et kæmpe it-system hos Skat, eIndkomst, der skal holde styr på et hav af data.

"Ved tilbudsvurderingen blev det konstateret, at der ikke var tilstrækkeligt med konditionsmæssige tilbud til at sikre en rimelig konkurrence, hvorfor vi valgte at annullere udbuddet," fortæller it-direktør hos Skat, Preben Bialas.

Skatteministeriet har dog allerede sendt nyt udbudsmateriale ud og forventer også i det nye udbud, at driften kan være overflyttet til en ny leverandør medio 2013.

"Vi har udbudt en kontrakt på fire år med mulighed for forlængelse med tre år, men kan ikke sige noget om værdien af kontrakten endnu, da det jo afhænger af, hvilke tilbud vi får," siger han.

Leverandører sagde fra

I alt indløb bud fra tre leverandører, men to af dem sagde fra over for Skatteministeriets krav.

"Det, der gjorde tilbuddene ikke konditionsmæssige, var forbehold til nogle bestemmelser i udkastet til kontrakt, som var mindstekrav," oplyser han. 

Af hensyn til den igangværende udbudsproces og konkurrence synes Preben Bialas ikke, at "han vil fremhæve eller udstille nogen af tilbudsgiverne" og røbe, hvem der havde det konditionsmæssige bud.

Stort system - én leverandør

Formålet med udbuddet er blandt andet været at få én leverandør til at styre det hele.

Ministeriet har således udbudt både drift, support, vedligeholdelse og videreudvikling af e-indkomstsystemet.

"Systemet består i dag af tre delsystemer, der drives af tre leverandører, og formålet er at få samlet opgaverne hos én leverandør," forklarer Preben Bialas. 

Med den manøvre forventer Skat ifølge it-direktøren at få "en betragtelig" besparelse.

Så vigtigt er systemet

eIndkomst er et fællesoffentligt register, som løbende modtager indberetninger om borgernes indkomster.

Oplysningerne i eIndkomst bruges til den enkelte borgers årsopgørelse og udstilles blandt andet til myndigheder ved udbetaling af ydelser som for eksempel sygedagpenge, kontanthjælp og dagpenge, fremgår det af udbudsmaterialet.

"eIndkomst danner grundlag for Skats og ATPs opkrævning af henholdsvis A-skat, AM-bidrag, ATP og feriepenge (samlet cirka 500 milliarder danske kroner årligt)," lyder det i materialet.

Indberetningsdelen af eIndkomst modtager indkomstoplysninger fra cirka 180.000 indkomstudbetalere som arbejdsgivere, kommuner, pensionsinstitutter, med flere.

Der modtages cirka 10.000.000 indberetninger om måneden.

Læs også:

Disse tre it-giganter kæmper om Skat-ordrer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere