Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

Det er ikke forbeholdt entusiaster med svulstig hardware at måle ydelsen på deres computer. Du kan med fordel teste mindre kraftfulde maskiner - og eksempelvis se forbedringen, hvis du skifter harddisken. I denne anden og sidste del af vores lynguide viser vi dig vej til gratis benchmark-test af hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

I første del af vores lynguide til ydelsesmåling af computeren fremhævede vi processor- og grafikbetonede test.

Denne gang skal vi hurtigt omkring flere af de resterende vitale komponenter i computeren - herunder hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Sæt hukommelsen på prøve

Computerens midlertidige hukommelse, også kaldet RAM (Random-access memory) fås med forskellig kapacitet, hastighed (frekvens) samt antal kanaler. Disse parametre er sammen medvirkende til at tegne et billede af, om din computer kan tackle mange samtidige opgaver og starter applikationer og spil hurtigt.

Sisoft Sandra 2012 har en indbygget hukommelsestest, der måler hukommelsesbåndbredden i gigabyte per sekund (GBps) samt forsinkelse i nanosekunder. Hent det her.

Test harddisken

Er du træt af, at din olding af en knurrende harddisk sløver systemet, er det på høje tid at teste ydelsen. Det kan du eksempelvis gøre med CrystalDiskMark, der viser både sekventielle samt tilfældige læse- og skrivehastigheder.

Har du også behov for at få oplyst diskens adgangstid/latens, kan du overveje HD Tune, IOMeter eller det såkaldte Physical Disk Benchmark i Sisoft Sandra 2012.

Førstnævnte er dog kun muligt at køre i en prøveversion - du må finde lommedrengen frem, hvis du vil have fuld funktionalitet uden tidsbegrænsning.

Test det samlede system

Hvis du i stedet vil teste hele computeren frem for enkelte komponenter, anbefaler vi PCMark 7, der fås i en gratis udgave. Et alternativ kunne have været Bapcos Sysmark, men det er dyrt og er ofte problematisk at køre.

PCMark 7 kører en lang række test, der stresser processor, grafikkort, hukommelse og systemdisk - og genererer et antal point for hver test, hvor et højere tal afspejler højere ydelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere