Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

Det er ikke forbeholdt entusiaster med svulstig hardware at måle ydelsen på deres computer. Du kan med fordel teste mindre kraftfulde maskiner - og eksempelvis se forbedringen, hvis du skifter harddisken. I denne anden og sidste del af vores lynguide viser vi dig vej til gratis benchmark-test af hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

I første del af vores lynguide til ydelsesmåling af computeren fremhævede vi processor- og grafikbetonede test.

Denne gang skal vi hurtigt omkring flere af de resterende vitale komponenter i computeren - herunder hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Sæt hukommelsen på prøve

Computerens midlertidige hukommelse, også kaldet RAM (Random-access memory) fås med forskellig kapacitet, hastighed (frekvens) samt antal kanaler. Disse parametre er sammen medvirkende til at tegne et billede af, om din computer kan tackle mange samtidige opgaver og starter applikationer og spil hurtigt.

Sisoft Sandra 2012 har en indbygget hukommelsestest, der måler hukommelsesbåndbredden i gigabyte per sekund (GBps) samt forsinkelse i nanosekunder. Hent det her.

Test harddisken

Er du træt af, at din olding af en knurrende harddisk sløver systemet, er det på høje tid at teste ydelsen. Det kan du eksempelvis gøre med CrystalDiskMark, der viser både sekventielle samt tilfældige læse- og skrivehastigheder.

Har du også behov for at få oplyst diskens adgangstid/latens, kan du overveje HD Tune, IOMeter eller det såkaldte Physical Disk Benchmark i Sisoft Sandra 2012.

Førstnævnte er dog kun muligt at køre i en prøveversion - du må finde lommedrengen frem, hvis du vil have fuld funktionalitet uden tidsbegrænsning.

Test det samlede system

Hvis du i stedet vil teste hele computeren frem for enkelte komponenter, anbefaler vi PCMark 7, der fås i en gratis udgave. Et alternativ kunne have været Bapcos Sysmark, men det er dyrt og er ofte problematisk at køre.

PCMark 7 kører en lang række test, der stresser processor, grafikkort, hukommelse og systemdisk - og genererer et antal point for hver test, hvor et højere tal afspejler højere ydelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel