Selv om prisskiltet siger en 10'er for tre dåser flåede tomater, kan kunder i Fakta, Irma, Kvickly og SuperBrugsen sagtens komme til at betale meget mere.
Ofte kommer slagtilbuddet på de flåede tomater nemlig slet ikke frem, når kassedamen kører dåserne gennem systemet. Medmindre du som kunde tjekker bonen, hver gang du har købt dåse-tomater eller andre Coop-varer med rabat, risikerer du kort sagt at blive snydt.
Det er 24timer, der har kulegravet Coop-koncernens systematiske rabat-fejl.
Journalister fra gratisavisen foregav at være kunder og kunne på denne måde interviewe menige medarbejdere i Coops' butikker "under cover".
Svarene fra ansatte i de ti butikker, der blev undersøgt, var ifølge 24timer, at rabatter og tilbud, som virksomheden annoncerer i tilbudsaviser, tv-reklamer og prisskilte, i selve butikken ofte ikke er registreret i det it-system, som kassedamen benytter, og derfor ikke regnes med.
En ansat i SuperBrugsen på Frederiksberg fortæller, at der er cirka 40 prisfejl hver dag, hvor kunder klager over, at systemet ikke har regnet rabatten med. Det er særligt slemt på de tidspunkter, hvor den seneste tilbudsavis lige er udkommet.
"Vores møgsystem driller os, men fra hovedkontoret siger de, at det er for dyrt at udvikle et nyt system, der virker. Faktisk har de forsøgt at lave nogle forbedringer på systemet, som har gjort det værre. Nogle gange går der flere dage, før alt i tilbudsaviserne slår ordentligt igennem i butikken, siger den ansatte til 24timers undercover-journalist.
Rent logisk burde ERP-systemet, der snyder kunderne for rabatter, give Coop en betydelig ekstra indtægt. Selskabets kommunikationsdirektør, Sascha Amarasinha, kan dog ikke oplyse, hvor mange penge man tjener på prisfejlene, men siger, at selskabet "arbejder på at løse problemerne".
Coop benytter en række forskellige ERP-systemer til håndtering af vare-lager, prissætning og betaling, oplyser Coops informationschef Jens Juhl til ComON. Alle systemerne er egenudviklede it-systemer.