Læs også:
Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år
ERP, CRM, SCM og BI. Det er forkortelser, der rimer på milliarder.
Mere præcist 120,4 milliarder dollars eller 704,5 milliarder gode danske kroner.
Det er det beløb, der ifølge analytikerne hos Gartner sælges for i løbet af 2012.
ERP-systemerne (enterprise resource planning) med SAP, Oracle
og Microsoft som de største leverandører udgør den største del af markedet med en forventet omsætning i år på 145 milliarder kroner efterfulgt af kontorpakker, der vil omsætte for lidt over 96 milliarder kroner.
Business intelligence- (BI) og Customer Relationship Management-software (CRM) vil hver nå en omsætning på 76 milliarder kroner.
Gartner vurderer således, at det samlede globale marked for forretningssoftware vil vokse med 4,5 procent i løbet af 2012.
"Det globale marked læser fortsat en række modstridende økonomiske rapporter, og den fulde betydning af den økonomiske usikkerhed, kan vi formentlig først fastslå med udgangen af det første halvår af 2012," udtaler research-chefen hos Gartner.
SaaS flyver afsted
Gartner anslår, at software-indkøb i 2012 vil fokusere på industrispecifikke applikationer, opgraderinger af allerede eksisterende, forretningskritisk software, integration og sikring af etablerede systemer og infrastruktur.
Og ikke mindst SaaS-produkter (software as a service).
Et stigende antal virksomheder efterspørger desuden Infrastructure as a service (IaaS) og Platform as a service (PaaS) og gerne i cloud-løsninger frem for installationer hjemme hos virksomheden selv.
Dermed kommer leverandørerne i stigende grad til at tilbyde abonnementsbaserede løsninger som et modtræk i et ikke særlig investeringslystent marked, mener Gartner.
SaaS og cloud-baserede services hjælper leverandørerne til at øge deres omsætning ved at gøre det lettere for slutbrugerne at teste og evaluere nye typer software, få brugerne over på ny teknologi og migrere brugere af ældre software-versioner over på nye ditto, skriver Gartner i en pressemeddelelse.
SaaS og cloud vil ifølge analysehuset fortsætte med at vokse, og vil i 2016 udgøre 16 procent af virksomhedernes it-budgetter mod 11 procent i dag.