Artikel top billede

Tidligere Jensby-selskab lever på kreditorers nåde

En kæmpe gæld hænger om halsen på it-investeringsselskabet JMI Invest, der netop har overbevist kreditorerne om yderligere tålmodighed.

I gamle dage kunne den tidligere it-rigmand Asger Jensby prale af en daglig indtægt på rundt regnet tre millioner kroner, som han på papiret hev hjem via ejerandelen af IT Factory.

I dag gælder helt andre forhold hos investeringsselskabet JMI Invest A/S, der fortsat kæmper med dønningerne fra den enorme it-skandale.

Af det det seneste regnskab for 2011, der er dateret 8. juni 2012 i Erhvervs - og Selskabsstyrelsen, fremgår det, at selskabet kun lever på kreditorers nåde.

Således har JMI Invest A/S kortfristede gældsforpligtelser på hele 404,8 millioner kroner. 

Aftale med alle kreditorer

"JMI Invest har i december 2008 lavet en samlet ordning med alle væsentlige kreditorer (Kreditoraftalen), der  har givet selskabet henstand med serviceringen af gældsposterne, for at sikre en kontrolleret og optimal afvikling af porteføljeselskaberne," står der i regnskabet.

"Aftalen er i foråret 2010 forlænget til foreløbig udgangen af 2012. Det er ledelsens klare forventning, at kreditorerne vil forlænge aftalen i forbindelse med kreditormøde i juni 2012 - foreløbig til udgangen af 2013," skriver selskabet i regnskabet.

Ejer flere it-selskaber

Ergo skal det på et møde i denne måned afgøres om selskabet får yderligere en frist til at afhænde investeringerne.
 
I øvrigt fremgår det af regnskabet, at "gæld under kreditoraftalen" udgør 401 millioner kroner.

Sidste år var de store gældsforpligtelser at finde under "langfristede gældsforpligtelser".

Under JMI Invest-koncernen findes en stribe Aps-selskaber, der hver især ejer dele af forskellige it-selskaber.

Ifølge regnskabet ejer JMI-selskaber således dele af følgende selskaber: IntraMed A/S, Folia A/S, Scriptor A/S, Mathisen A/S, Partner Finans DK A/S Skandiaweb A/S Apps People A/S og Digital Finans A/S.

Fortsat tålmodighed hos kreditorer

Hos Bech og Bruun-advokat Ole Borch, der står i spidsen for selskabets videre forløb og formelt sidder som formand for bestyrelsen, oplyser, at kreditorerne har indvilliget i en forlængelse.

"JMI Invest har orienteret sine kreditorer om, at givet det aktuelle svære miljø for virksomhedssalg, vil det være til kreditorernes fordel at udvise tålmodighed fremfor at forcere et salg. Det har kreditorerne taget til efterretning," lyder det fra Ole Borch til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere