I gamle dage kunne den tidligere it-rigmand Asger Jensby prale af en daglig indtægt på rundt regnet tre millioner kroner, som han på papiret hev hjem via ejerandelen af IT Factory.
I dag gælder helt andre forhold hos investeringsselskabet JMI Invest A/S, der fortsat kæmper med dønningerne fra den enorme it-skandale.
Af det det seneste regnskab for 2011, der er dateret 8. juni 2012 i Erhvervs - og Selskabsstyrelsen, fremgår det, at selskabet kun lever på kreditorers nåde.
Således har JMI Invest A/S kortfristede gældsforpligtelser på hele 404,8 millioner kroner.
Aftale med alle kreditorer
"JMI Invest har i december 2008 lavet en samlet ordning med alle væsentlige kreditorer (Kreditoraftalen), der har givet selskabet henstand med serviceringen af gældsposterne, for at sikre en kontrolleret og optimal afvikling af porteføljeselskaberne," står der i regnskabet.
"Aftalen er i foråret 2010 forlænget til foreløbig udgangen af 2012. Det er ledelsens klare forventning, at kreditorerne vil forlænge aftalen i forbindelse med kreditormøde i juni 2012 - foreløbig til udgangen af 2013," skriver selskabet i regnskabet.
Ejer flere it-selskaber
Ergo skal det på et møde i denne måned afgøres om selskabet får yderligere en frist til at afhænde investeringerne.
I øvrigt fremgår det af regnskabet, at "gæld under kreditoraftalen" udgør 401 millioner kroner.
Sidste år var de store gældsforpligtelser at finde under "langfristede gældsforpligtelser".
Under JMI Invest-koncernen findes en stribe Aps-selskaber, der hver især ejer dele af forskellige it-selskaber.
Ifølge regnskabet ejer JMI-selskaber således dele af følgende selskaber: IntraMed A/S, Folia A/S, Scriptor A/S, Mathisen A/S, Partner Finans DK A/S Skandiaweb A/S Apps People A/S og Digital Finans A/S.
Fortsat tålmodighed hos kreditorer
Hos Bech og Bruun-advokat Ole Borch, der står i spidsen for selskabets videre forløb og formelt sidder som formand for bestyrelsen, oplyser, at kreditorerne har indvilliget i en forlængelse.
"JMI Invest har orienteret sine kreditorer om, at givet det aktuelle svære miljø for virksomhedssalg, vil det være til kreditorernes fordel at udvise tålmodighed fremfor at forcere et salg. Det har kreditorerne taget til efterretning," lyder det fra Ole Borch til Computerworld.