Læs også:
HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger
Computerworld News Service: Hewlett-Packard har haft en svær tid på det seneste med et svagt pc-salg, faldende overskud og en ubehagelig skandale i forbindelse med anklager mod tidligere topchef Mark Hurd om sexchikane og tvivlsomme udgiftsbilag, hvorefter den næste topchef, Leo Apotheker, fik sparket efter mindre end et år i stillingen.
I september 2011 overtog Meg Whitman stillingen som topchef for HP med den lidet misundelsesværdige opgave at forsøge at styre denne mastodont tilbage på ret kurs.
I et interview tirsdag med Arik Hesseldahl fra AllThingsD fremlægger Whitman sine planer for at få HP tilbage på sporet. Hesseldahls mange spørgsmål dækker en bred vifte af emner, og det kan anbefales at læse hele interviewet, hvis man er interesseret i detaljerne i HP's strategi.
Her er dog opsummeret nogle af hovedpointerne.
HP beholder pc-forretningen
Under Apothekers korte tid på topposten flirtede HP med ideen om at afhænde sin pc-forretning og i stedet fokusere på at levere software og services til store virksomheder, der er HP's mest profitable kunder. Den kontroversielle plan var dog en fuser, og HP vil ifølge Whitman beholde sin enorme - og ikke særligt profitable - pc-forretning.
"Som jeg ser det, beholder vi det hele. Alle brikkerne passer sammen. De er alle hver især meget store og væsentlige forretningsområder. Pc-forretningen har en omsætning på 238 milliarder kroner og er verdens største," siger hun.
Færre produkter
HP vil strømline ved at reducere antallet af forskellige produkter, som selskabet sælger.
"Jeg tror, der kommer til at være et mindre antal produkter målrettet specifikke markedssegmenter, hvor vi kan virkelig kan udnytte logistikkæden, vores lagerbeholdning og vores dele," siger Whitman.
"Man glemmer let alle de reservedele, vi er nødt til at have på lager. Jeg tror, det spiller en stor rolle i spørgsmålet om, hvordan vi leverer en bedre kvalitet til en lavere pris for at skabe virkelige fordele for vores kunder."
Ikke flere fyringer - indtil videre
HP offentliggjorde i sidste måned planer om at afskedige mellem otte og 10 procent af medarbejderne på verdensplan, hvilket betyder, at mindst 25.000 mennesker mister deres job.
"Jeg tror, at det er cirka den rette størrelse for denne nedskæring. Man ved det aldrig med sikkerhed, men vi laver den grundigste analyse, vi kan ... og det er aldrig let at afskedige 27.000 medarbejdere, fordi det forstyrrer folks liv. Men som jeg ser det, så har vi ikke råd til at vente med at foretage de investeringer, der skal til for at gøre HP klar til de næste fem år."
HP har brug for en makeover
Whitman mener, at HP "har ikke været særlig god til at fortælle sin egen historie."
Så måske kan vi fremover forvente at se dristige, nye marketingskampagner målrettet både forbrugere og erhvervsliv.
En karriere i politik?
Efter sin fejlslagne kampagne for at blive guvernør for Californien i 2010 har Whitman indtil videre fået nok af politik. Og hvis medrepublikaneren Mitt Romney vinder det amerikanske præsidentvalg i november og spørger hende, om hun vil være minister, bliver svaret nej.
"Det er muligt, han ringer til mig, men jeg vil svare kategorisk nej. Dette er en beslutning, jeg var nødt til at tage, før jeg accepterede jobbet med at lede HP. Man kan ikke tillade sig at lande i et selskab som HP, der har gennemgået, hvad selskabet lige har gennemgået, og så kun blive i 18 måneder," påpeger Whitman.
Oversat af Thomas Bøndergaard.
Læs også: