Artikel top billede

Lenovo får 700 nye forhandlere om måneden

De sidste to kvartaler i træk har Lenovo fået mere end 1.000 små forhandlere i Vesteuropa, og for tiden kommer der mere end 700 forhandlere til om måneden.

Berlin: Tidligere på ugen inviterede Lenovo sine partnere og pressen til selskabets årlige EMEA Channel Conference på Hotel Kempinski i den tyske hovedstad.

Lenovo er et populært pc-mærke, og forhandlerne strømmer til for at sælge de mange produkter den kinesisk ejede producent sender på gaden.

De sidste to kvartaler i træk har Lenovo fået mere end 1.000 små forhandlere i Vesteuropa, og for tiden kommer der mere end 700 forhandlere til om måneden. Strategien om at være rettet mod kanalen bliver i praksis honoreret af også de mindre forhandlere.

Med på Lenovos Channel Conference var også Ole Gregersen, som er dansk og direktør for kanalpartnerne i Norden og Baltikum.

Vi spurgte Ole Gregersen, hvordan Lenovo vil styrke varemærket Medion i forhold til consumer-markedet?

"Vi har ansat Peter Vikkelsø Skou som nordisk chef for vores consumerforretning. Han får ansvaret for vores salg til private forbrugere, et område som samtidig får flere ressourcer at gøre godt med. Vores anstrengelser bliver i fremtiden meget mere dedikeret consumer-markedet," siger Ole Gregersen.

Status er, at der netop nu er ved at blive bygget en organisation op omkring consumer-delen - og ja, Lenovo forventer, at se det initiativ kaste mere forretning af sig, selv om Ole Gregersen ikke ligefrem vil sætte tal på forventningerne.

For Lenovo ligger Tyskland og Rusland helt i top som de største markeder for consumer-forretningen og derefter følger Storbritannien og Norden.

Herhjemme gælder det om at bygge partnerleddet grundigt op først - og kærligheden til partnerne er nærmest overstrømmende og tilsyneladende gengældt.

Forhandlerne strømmer som nævnt til for at sælge Lenovos produkter, og for tiden kommer der ifølge Vincent Fauquenot, Lenovos products and channels vicepræsident i EMEA, mere end 700 forhandlere til om måneden.

Regionalt og lokalt

I EU findes et princip, subsidiaritetsprincippet, der handler om at træffe beslutninger så tæt på der, hvor de har betydning. Lenovo er i gang med at indføre noget lignende med nye beslutningsveje. Selskabet har reorganiseret sig geografisk med fire nye geografiske områder (EMEA, APLA (Asia Pacific og Latinamerika), Kina og Nordamerika med virkning fra den 2. april i år. EMEA er den største af de fire geografier, og er yderligere delt op i syv regioner.

Hvad betyder den nye struktur for det danske marked?

"Den nye europæiske struktur i Lenovo betyder, at hvor mange beslutninger tidligere blev taget fra centralt hold, så er beslutningerne nu rykket tættere på både kanalen og kunderne. Resultatet er, at vi kan gøre ting hurtigere," siger Ole Gregersen, som rent faktisk mærker, at der følger ansvar med.

"Nu flytter beslutningskompetencen fra centralt hold til regionalt hold og på længere sigt, skal der tages beslutninger helt ned på landeniveau. Vi arbejder med det nu, men der går nok et til to år, før det for alvor er gennemført," siger Ole Gregersen.

Lenovo overtog IBM's pc-division tilbage i 2004 og har i dag godt 27.000 ansatte, 40 landekontorer og er repræsenteret i 121 lande rundt om på kloden.

"Vi har mere end 10 procents markedsandel i 14 lande og ligger i top tre i 15 lande," siger Gianfranco Lanci, EMEA præsident og senior vicepræsident.

Han mener, at Lenovo har "en god mulighed" for at blive først nummer fire og så nummer tre i EMEA.

Lanci erkender også, at uden consumer-markedet bliver Lenovo aldrig nummer et, så det satses der benhårdt på. Eksempelvis lancerede selskabet 40 nye produkter på den seneste CES-messe for forbrugerelektronik og modtog 23 priser.

"De 23 priser, vi fik, var flere end de næste fem konkurrenter tilsammen," beretter Gianfranco Lanci gladelig.

Mindst 94 procent

Et af målene for regnskabsåret 2012/13 er, at mindst 94 procent af salget skal gå gennem partnere.

"I Danmark er det endnu mere end 94 procent af salget, som går gennem partnerne. Vi har næsten intet direkte salg - nok under to procent - og det er kun til store globale kunder. På verdensplan er der måske 100 kunder, som kan vælge at købe direkte," siger Ole Gregersen.

Lenovo vil gerne "gøre alt sammen med partnerne", og der er ikke noget mudder til at skabe uklarhed omkring strategien.

"Der er ingen konflikt og ingen serviceforretning, som vi skal udvikle på forhandlernes bekostning. Tværtimod støtter vi forhandlerne med vores serviceforretning og prøver at finde ydelser til dem," lyder det fra verdens næststørste pc-producent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere