Artikel top billede

PGP-kryptering kan være knækket

Er krypterings-programmet PGP sikkert? Den tyske regering hævder, at man er i stand til at knække krypteringen, men Symantec afviser.

Phil Zimmermanns berømte krypteringsprogram PGP (Pretty Good Privacy) bliver normalt regnet for at være umuligt at knække. Derfor har det vakt opsigt, at den tyske regering nu hævder at landets efterretnings-tjenester er i stand til at afkode PGP-krypteret kommunikation. Symantec har allerede reageret og afviser, at krypteringen er for svag.

Et parlamentsmedlem sendte følgende spørgsmål til den tyske regering: "Er den anvendte teknik i stand til at afkode og analyseret krypteret kommunikation (som SSH eller PGP) helt eller delvist?". Svaret fra regeringen lød: "Ja, den anvendte teknik er grundlæggende i stand til det, afhængig af krypteringens art og kvalitet".

Dette svar bliver tolket som en indrømmelse af, at krypteret kommunikation ikke længere er sikker mod aflytning.

PGP anvender det såkaldte public-key-kryptering med en offentlig og en privat nøgle, og det burde være umuligt at knække krypteringen, medmindre man kan få fat i den private nøgle.

Symantec sælger flere kommercielle PGP-implementeringer og her afviser man, at programmet skulle være usikkert. Et matematisk angreb på selve krypteringen bliver udelukket, men Symantec mener at regeringen sandsynligvis henviser til et trojaner-angreb, hvor den private nøgle bliver kopieret og kodeordet opfanget med en keylogger på brugerens computer.

PGP understøtter derfor smartcards og tokens, som bruges til at lagre den private nøgle, så den ikke ligger på harddisken.

Desuden henviser Symantec til, at kildeteksten for PGP er frit tilgængelig, så alle kan tjekke programmet for baghuller og svagheder. Kildeteksten til programmet bliver hentet mere end 60.000 gange om året, ifølge Symantec.

Krypteringen bygger på kendte algoritmer og standarder, og hvis den tyske regering virkelig har knækket koden, så rammer det alle former for produkter der bruger kryptering i en eller anden form. Men det bliver regnet som usandsynligt.

I Tyskland har der været stor debat om den såkaldte statstrojaner, som myndighederne har udviklet for at bryde ind i forskellige former for beskyttet kommunikation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere