Artikel top billede

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul

Efter to studerende blotlagde CPR-numre hos en række mobilfirmaer, har et af de eksponerede firmaer taget konsekvensen og ændret valideringsmetoderne.

Læs også:

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem

Telebranchen har senest fået på puklen af to studerende fra IT-Universitetet for ikke at passe godt nok på kundernes CPR-numre.

Det demonstrerede de to studerende ved at udvikle et program, der kunne afsløre CPR-numre hos en stribe teleselskaber, der bruger personnummeret til validering i forbindelse med teleabonnementer.

Det har man nu taget konsekvensen af hos mobilfirmaet Call me.

"Sikkerhed i forbindelse med CPR-valideringen er en problemstilling, som vi har overvejet i nogen tid," fortæller Hanne Lindblad, der er administrerende direktør i teleudbyderen Call me, der har været et af målene for de to it-studerendes CPR-eksponering i sidste uge.

"Efter omtalen har vi besluttet, at ændre procedurerne til, at man kun kan indtaste CPR-nummeret tre gange. Det lukker det hul, som de to studerende demonstrerede," fortæller hun til Computerworld.

Samtidig har Call me endnu en stopklods på vej.

"Vi vil desuden implementere en såkaldt captcha-kode, et lille piktogram med en række tal eller bogstaver, der skal indtastes i et felt. Det vil dukke frem, hvis man indtaster det forkerte CPR-nummer en gang og er en løsning, som automatiserede forespørgsler har svært at komme uden om," siger Hanne Lindblad.

Er CPR-validering nødvendig?

Hvorfor bruger I overhovedet CPR-validering, nå der nu er et sikkerhedsproblem?

"Det gør vi, fordi der er en kredit involveret i kundeforholdet. Kunden betaler ikke forud, og da det er os, der lægger pengene ud, vil vi naturligvis også gerne have dem igen."

Har branchen ikke behov for en generel løsning i stedet for at hver udbyder kommer med sin egen løsning?

"Alle virksomheder, der giver en kredit til kunderne, har en interesse i en korrekt validering. Det er en balance mellem sikkerhed og brugervenlighed, og der kan sikkert skabes en bedre løsning, men det bør gøres på branche-niveau," lyder vurderingen fra Call me's direktør.

"Men det er vigtigt, at skabe et sikkert og trygt miljø, for tilliden er uhyre vigtig."

Læs også:

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere