Læs også:
It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul
CPR-hackere: Vi peger på et stort problem
Telebranchen har senest fået på puklen af to studerende fra IT-Universitetet for ikke at passe godt nok på kundernes CPR-numre.
Det demonstrerede de to studerende ved at udvikle et program, der kunne afsløre CPR-numre hos en stribe teleselskaber, der bruger personnummeret til validering i forbindelse med teleabonnementer.
Det har man nu taget konsekvensen af hos mobilfirmaet Call me.
"Sikkerhed i forbindelse med CPR-valideringen er en problemstilling, som vi har overvejet i nogen tid," fortæller Hanne Lindblad, der er administrerende direktør i teleudbyderen Call me, der har været et af målene for de to it-studerendes CPR-eksponering i sidste uge.
"Efter omtalen har vi besluttet, at ændre procedurerne til, at man kun kan indtaste CPR-nummeret tre gange. Det lukker det hul, som de to studerende demonstrerede," fortæller hun til Computerworld.
Samtidig har Call me endnu en stopklods på vej.
"Vi vil desuden implementere en såkaldt captcha-kode, et lille piktogram med en række tal eller bogstaver, der skal indtastes i et felt. Det vil dukke frem, hvis man indtaster det forkerte CPR-nummer en gang og er en løsning, som automatiserede forespørgsler har svært at komme uden om," siger Hanne Lindblad.
Er CPR-validering nødvendig?
Hvorfor bruger I overhovedet CPR-validering, nå der nu er et sikkerhedsproblem?
"Det gør vi, fordi der er en kredit involveret i kundeforholdet. Kunden betaler ikke forud, og da det er os, der lægger pengene ud, vil vi naturligvis også gerne have dem igen."
Har branchen ikke behov for en generel løsning i stedet for at hver udbyder kommer med sin egen løsning?
"Alle virksomheder, der giver en kredit til kunderne, har en interesse i en korrekt validering. Det er en balance mellem sikkerhed og brugervenlighed, og der kan sikkert skabes en bedre løsning, men det bør gøres på branche-niveau," lyder vurderingen fra Call me's direktør.
"Men det er vigtigt, at skabe et sikkert og trygt miljø, for tilliden er uhyre vigtig."
Læs også: