Direktivet om piratkopiering, som kan slække eller skærpe straffene for piratkopiering i hele EU, har fået lobbyisterne i EU op på tæerne.
På den ene side står forlæggere og pladeselskaber, som vil have direktivet til at omfatte så meget kopiering, som muligt.
På den anden side finder vi internetudbydere, telefonselskaber og forbrugergrupper, som vil se en lukrativ trafik forsvinde fra deres netværk, hvis al kopiering forbydes.
Hele sagen står og falder med ordene "kommerciel brug" som i direktiv-forslaget er den udløsende faktor for, hvorrnår en person kan dømmes for piratkopiering.
Det allerede eksisterende ophavsretsdirektiv foreslår, at personer, der bryder ophavsretten for eksempel ved piratkopiering, kan straffes som kriminelle, hvis det sker med kommercielle hensyn for øje.
Piratkopieringsdirektivet forventes at få samme ordlyd.
MEP gift med pladebranchen
Men det franske parlamentsmedlem Janelly Fourtou vil gerne fjerne det forbehold, så alle der forbryder sig mod loven, kan straffes, uanset om det er med kommerciel udnyttelse for øje.
- Selv om du ikke downloader musik for at tjene penge, har du stadig en meget negativ effekt på fortattere og musikere. Hvis vi ikke trækker en linie her, så bliver det hele til gråzone, sagde Janelly Fourtou i et interview i september.
Janelly Fourtous standpunkt farves muligvis af, at hun er gift med Jean-Rene Fourtou, som er direktør for Vivendi Universal SA, som ejer Universal Music, verdens største musikselskab.
Jobs kan gå tabt
The European NetAlliance, som blandt andet tæller forskellige teleudbydere og indholdsudbydere som Vodafone, Deutsche Telecom og Yahoo anbefaler imidlertidig en indsnævring af direktivets råderum.
NetAlliance kræver som minimum, at forbrugere, som ulovligt henter musik og andet ned fra nettet til eget brug, har bedre rettigheder, end dem, der downloader med kommerciel udnyttelse for øje.
Hvis det ikke sikres, kan nettets fremtid være i fare, mener NetAlliance.
Den europæiske forbrugerorganisation, BEUC går et skridt videre.
- Vi kan ikke se, hvorfor en forbruger, som henter musik fra internettet for at lave en kopi til sig selv, overhovedet skal retsforfølges, hedder det i et brev fra BEUC til EU-Parlamentet.
Den Europæiske Forlæggerforening har imidlertidig slået krafterne sammen med pladeindustrien og arbejder også for at stramme loven. Forlæggerforeningen truer med, at mange jobs kan blive tabt og at de kreative industrier vil gå bankerot, hvis direktivet ikke straffer al form for ulovlig kopiering.