Artikel top billede

Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Danske projektledere mener naturligvis selv, at de er gode til deres job. Deres chefer er uenige. "Under middel," lyder dommen fra cheferne.

Om chefen undervurderer it-projektlederne, eller om projektlederne overvurderer sig selv, kommer an på, hvem man spørger.

Det viser en undersøgelse, der netop har spurgt begge parter om, hvor gode de danske projektledere er til deres job.

Veludførte it-udviklingsprojekter er centralt for mange virksomheder, og det er i vidt omfang projektledere, der skal sikre, at projekterne kommer i mål til tiden.

Men der er uenighed om, hvor godt projektlederne udfører deres job.

Projektlederne siger over middel, cheferne siger under middel.

Det resultat kommer fra ProjektKompasset, som er en undersøgelse foretaget af Peak Consulting Group, der har spurgt 46 it-projektledere og 49 chefer i større danske virksomheder og den offentlige sektor.

Over eller under stregen

I undersøgelsen er der givet karakterer på en skala fra 1 til 5, hvilket giver en middelkarakter på 3.

Samlet set giver projektlederne sig selv karakteren 3,2, altså over middel.

Cheferne giver projektlederne en lavere karakter nemlig 2,8, som er under middel.

Den største forskel opleves i opfattelsen af kompetence til at sammensætte en god projektorganisation, herunder at definere roller og ansvar.

Her giver projektlederne sig selv karakteren 3,5, mens ledelsen oplever, at der ofte er konflikter og dårlig styring og derfor kun giver karakteren 2,8.

Omvendt er der god overensstemmelse i vurderingerne af, hvor dygtig en projektleder er til at opstille klare mål og til at styre projektets udbytte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere