Artikel top billede

"Vores definition på brugervenlighed er, at man skal selv være i stand til at ændre løsningen, så man får det som man vil have det," siger Erik Søndergaard, direktør, IntraNote.

I Sverige er forhandlere nødvendige

Herhjemme sælger softwarehuset IntraNote selv sine produkter til videndeling, men i Sverige forventer selskabet at bruge forhandlere.

Softwarehuset IntraNote, der sælger forskellige produkter til videndeling, udvider forretningen til Sverige, men den plan kræver en kanalstrategi.

Herhjemme sælger IntraNote selv alt, men den går ikke bare lige i Sverige.

"Sverige er alt for stor til, at vi kan dække landet selv, så vi skal have en strategi for salget," siger Erik Søndergaard, direktør, IntraNote.

Han siger, at der er "ret stor sandsynlighed" for, at IntraNote vil ty til egentlige forhandlere i Sverige. Men om det skal være én stor forhandler eller mange små, det er selskabet mere usikker overfor.

"Vi vil gerne have nogle erfaringer med det her land, hvor konkurrencesituationen er anderledes end herhjemme, og uanset om du har forhandlere eller ej, så er du mange gange nødt til selv at slå hul på markedet," siger Erik Søndergaard.

Brugervenlighed er afgørende

IntraNote gør meget ud af at fremhæve, at selskabets produkter er meget brugervenlige, og at der er en direkte forbindelse mellem brugervenlig software og højere indtjening.

Erik Søndergaard forklarer:

"Hvis noget er svært at bruge, så får man ikke brugerne med, og så bliver softwaren ikke brugt, og så er investeringen ikke værdiskabende for virksomheden. Derfor er brugervenlighed meget meget central i vores forretningsstrategi og, mener vi, afgørende for vores gode resultater."

Hvis man er superbruger i Office så kan man justere IntraNote, så programmet passer den enkelte bruger, mens man med mange andre produkter ifølge Erik Søndergaard skal være udvikler for at gøre det samme.

Produkternes brugervenlighed gav i marts en pris for Danmarks bedste intranet til Hjørring Kommune. Hjørrings intranet, der er baseret på IntraNote Portal Server, vandt foran TV2, som fik en andenplads med sit SharePoint-baserede intranet.

Prisen bragte Hjørring Kommune i selskab med tidligere års vindere, der omfatter Danske Bank, Novo Nordisk, Jyske Bank og TDC.

Nu på iPhone og iPad

Sidste nyt fra IntraNote er, at selskabets produkter DocuNote og IntraNote til dokumenthåndtering kan bruges på en iPhone og en iPad og inden for en måned også på Windows Phone.

"Det koster 2.500 per bruger at få de her mobile tjenester. Du kan ikke oprette nye dokumenter, men du kan skrive notater i eksisterende dokumenter, tilknytte billeder og vedhæfte andet materiale," siger Erik Søndergaard.

Når videndelingsleverandøren kæmper om ordrer, så er konkurrenterne typisk softwarehuse, der leverer Sharepoint-baserede løsninger eller virksomheder, som selv strikker en løsning sammen. Hvis der skal navn på, så er det ikke ualmindeligt for IntraNote at støde på NTI CADcenter og Netcompany derude som konkurrenter.

Forventningerne til indestående år er, at det skal være et investeringsår, siger Erik Søndergaard:

"Vi rekrutterer flere sælgere herhjemme, så vi har en god basis for indtjeningen i Danmark, der kan finansiere vores investeringer i ekspansion i eksempelvis Sverige."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere