Artikel top billede

Google forsøger at redde sin tv-platform

Trods store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen er Google TV-platformen blevet et flop. Nu forsøger Google igen.

I 2010 kom Google med sin Android-baserede Google TV-platform. Der var store ambitioner om at skabe en helt ny tv-oplevelse, som kombinerer fjernsyn og web, men det blev ikke en succes. Nu forsøger Google igen og denne gang er der kommet nye partnere ombord. LG kommer i denne måned med to nye fjernsyn hvor Google TV-platformen er indbygget, en 47-tommers og en 55-tommers model. Det skriver New York Times.

Koreanske LG mener åbenbart ikke at sporene skræmmer. Logitech var de første til at lancere en boks med Google TV-platformen i 2010, men sidste år opgav Logitech at udvikle en efterfølger til boksen. Det menes at Google TV-eventyret har kostet Logitech mere end en halv milliard kroner.

Logitech placerede ansvaret for fiaskoen hos Google. Platformen var slet ikke klar til lancering på det tidspunkt, hvor de første bokse kom på gaden, mener Logitech.

Google TV er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.
 
Med platformen kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen.
 
Men anmeldelserne har klaget over, at det er for svært at betjene systemet og der mangler indhold. Desuden har der været mange fejl.

De store amerikanske tv-stationer som ABC, NBC, CBS og Fox har afvist at understøtte Google TV. De første Google TV-bokse brugte Intel-chips, men Intel vil ikke længere fremstille Atom-chips til fjernsyn.

Google har dog ikke ikke tænkt sig at give op. I januar kunne Google præsentere en vifte af partnere - herunder LG, Samsung, Sony og Vizio - på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Men der var ingen meldinger om, hvornår produkterne vil være klar til lancering.

Nu har LG så bekræftet, at man kommer med de to nye fjernsyn med Google TV, hvor prisen i USA er henholdsvis 1.699 og 2.299 dollar.

LG fortæller at den nye generation af Google TV kører hurtigere end de første produkter fordi man bruger en ny dual-core-processor. Der er også en såkaldt Magic Remote, der skal gøre det lettere at betjene fjernsynet.

I stedet for et klodset tastatur kan man nu betjene Google TV med en kombination af håndbevægelser og talegenkendelse. Man kan f.eks. vifte med fjernbetjeningen for at skifte kanal eller ændre lydstyrken.

Google har også meldt ud, at man vil integrere sit sociale netværk Google+ med tv-platformen. Her kan man f.eks. anbefale tv-programmer til vennerne og chatte over fjernsynet.

Samtidig arbejder Apple ifølge rygter på et helt nyt tv-produkt. Senest har bloggen Cult of Mac talt med en insider-kilde, som angiveligt har set en prototype af det nye Apple TV.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere