Artikel top billede

Ny Apple-skærm vil kunne ændre form ved berøring

Apple arbejder på ekstremt avancerede touchskærme, der kan ændre form ved berøring. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Apple har indgivet 14 nye patentansøgninger til USA's patent- og varemærkestyrelse.

Det drejer sig blandt andet om patenter til et nyt såkaldt haptisk - eller berøringsmæssigt - system, et nyt batteridesign, en ny kamerafunktion, flere modifikationer af Mac mini samt kabler til overførsel af data i høj hastighed.

Lige før Apple annoncerede den nye iPad forlød der rygter om, at Apple muligvis ville implementere en ny skærm i tablet'en, som ville give "tekstureret feedback" ved hjælp af små elektriske impulser.

Den nye iPad dukkede som bekendt op på markedet uden denne funktion til at give haptisk feedback, men nu har en af Apples nye patentansøgninger afsløret et endnu mere avanceret haptisk system, skriver websitet Patently Apple.

Dette system vil gøre det muligt for skærmen på en iPad, iPhone eller iPod touch at forme fysiske knapper, pile eller konturer, så elementer på skærmen faktisk får en tredje dimension.

Kan føle skærmen

Patentansøgningen beskriver en opfindelse, der gør brug af adskillige lag af feedback, som brugeren kan føle på skærmen. Patently Apple forklarer:

"Haptiske systemer kan bruges til ting såsom vibration, ændring af form (for eksempel konturering af en flad overflade) eller andre ting eller kombinationer af ting, som kan give taktil feedback til brugeren."

Patently Apple fremhæver, at: "Stakke af tabeller (af elementer i skærmen, red.) kan bruges til at skabe en kontureret skærmoverflade såsom for eksempel kort med højdekurver, hævede knapper, konturer eller former i bevægelse eller andre overflader med detaljer i forskellige størrelser."

Denne lagdelte haptiske skærm kan også være trykfølsom, hvilket er en væsentlig fordel i forbindelse med eksempel apps til tegning og maling.

Apples nye kabel, som Patently Apple også gennemgår, vil kunne overføre data i høj hastighed med lav indskydningsdæmpning og vil være fleksibel nok til at kunne bøjes og snos uden at tage skade.

Rundt dockstik

Patently Apple skriver, at denne patentansøgning muligvis kan ses som et tegn på, at den næste iPhone får et rundt dock-stik, hvad der tidligere har været rygter om.

En af Apples patentansøgninger har at gøre med, hvordan iOS-enheders kameraer fastsætter eksponeringen af billedet.

Apple ønsker at tilføje en fase i billedbehandlingen, der skal forhindre både overeksponering, som resulterer i helt hvide pixel i billedet, og undereksponering, som resulterer i helt sorte pixel.

En fjerde patentansøgning beskriver et nyt batteridesign med varierende tykkelse, hvilket kan resultere i tyndere iPhones og iPads.

I sidste måned kunne man læse i medierne om, at den næste iPhone muligvis bliver 1,4 millimeter tyndere end iPhone 4S ved hjælp af et tyndere batteri, en bagside af metal og såkaldt in-cell-skærmteknologi.

Apple har herudover blandt andet opdateret et patent til Mac mini og søgt patent på hukommelsessokler med høj hastighed.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere