Artikel top billede

Samsung Galaxy S III: Her er alle detaljerne

Her får du alle detaljer om den nye Samsung Galaxy S III.

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

Samsung har netop vist Galaxy S III frem ved en pressefremvisning i London, og telefonen har været ventet med spænding og en smule hysteri.

Faktisk er det lykkedes Samsung at skabe godt med hype omkring lanceringen, så det næsten tangerer Apple-tilstande.

Den nye telefon fra Samsung tegner da også til at blive noget helt særligt og en værdig konkurrent til iPhone.

Kæmpe skærm

Samsung Galaxy S III er udstyret med en 4,8 tommer skærm, og den er dermed væsentlig større end iPhone med sine 3,5 tommer, mens konkurrenter som HTC One X og LG Optimus Quad HD ligger på 4,7 tommer.

Skærmopløsningen på Galaxy S III er 1280 gange 720 pixel - altså HD-opløsning, og alt andet ville også være mærkeligt på et så stort display.

Samsung holder fast i sin Amoled-skærmteknologi, mens nogle af konkurrenterne benytter Super LCD 2.

Denne teknologi har tidligere virket en smule underlegen, men er kommet godt igen i den nye version 2, og derfor bliver det spændende at se, om Samsungs Amoled-skærm stadig kan imponere.

I forhold til Galaxy S II er skærmen vokset fra 4,3 til 4,8 tommer, men Galaxy S III er ikke blevet voldsomt større end forgængeren. Vægten er dog gået fra 116 gram til 133 gram, og det er nogenlunde samme vægt som konkurrenterne.

Der er kommet et mere holdbart batteri i Galaxy S III, men telefonen er ikke blevet voldsomt mere buttet. Telefonen er blot 8,6 millimeter tyk, når den trækker maven ind.

Flere forskellige modeller

Den nye mobil kommer i tre udgaver med henholdsvis 16, 32 og 64 gigabyte hukommelse, som det er muligt at udvide med Micro SD-kort.

Styresystemet er Android 4.0, som vi også så på Samsung Galaxy Nexus, og denne model udviklede sydkoreanerne i tæt samarbejde med Google.

Der er dog mere fokus på fotodelen med Galaxy S III end med Galaxy Nexus, der er udstyret med et sørgeligt kamera.

I Galaxy S III er kameraet otte megapixel, og sydkoreanerne er altså ikke gået pixelamok. Det er nemlig samme billedopløsning, som forgængeren benytter. 

Til gengæld er kameraet hurtigt i optrækket, når der skal skydes billedserier. Der kan skydes op mod 20 fotos i træk - og cirka tre i sekundet.

Mobilen aflæser dine bevægelser

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

Ved lanceringen af Galaxy S III i London her til aften blev der især argumenteret for, at telefonen var mere intelligent end den gennemsnitlige smartphone. 

Eksempelvis bruges frontkameraet til at registrere, om du kigger på skærmen.

Det betyder, at skærmen ikke timer ud og går i dvale, hvis du er ved at læse en lang artikel og ikke har rørt ved skærmen længe. 

Den højere IQ betyder også, at telefonen genkender dine bevægelser.

Ifølge Samsung vil telefonen automatisk ringe op, hvis du fører telefonen op til øret.

Du skal naturligvis have valgt en person på din kontaktliste først, så du ikke bare tilfældigt ringer til det lokale pizzeria, fordi du mangler nogen at snakke med. 

Personlig assistent: S Voice

Apple og Samsung har i det forgangne år kæmpet mange kampe på skrivebordet om patentsager, og mon ikke vi får en at se igen meget snart. 

For Apple er formentlig parat til at ringe Samsung op og brokke sig over en talegenkendelsesfunktion i Galaxy S III, der minder uhyggeligt meget om den virtuelle assistent Siri, som gemmer sig i den nye iPhone. 

Med begge telefoner er det muligt at bede assistenten om hjælp, eksempelvis spørge til dagens vejrudsigt. Herefter vil den blive vist frem. 

Det er kun muligt at tale med Samsung Galaxy S III på otte sprog, blandt andet engelsk, tysk, fransk og koreansk.

Vi danskere skal ikke regne med, at funktionen S Voice kommer til at virke på vores kartoffelsprog. I øvrigt er det heller ikke muligt at tale dansk med Siri i iPhone. 

Hippie-telefon

Samsung slår meget på, at Galaxy S III er en "tilbage til naturen"-telefon, da den har et organisk design inspireret af sten og blade. 

Ringetoner samt andre lyde i telefonen stammer fra naturen, eksempelvis lyden af en dråbe som bryder en vandoverflade med et lille diskret plask. 

Det er naturligvis en smagssag, om man er til den slags, men det kan hurtigt virke en smule fortænkt og hippie-agtigt.

Indholdet på skærmen er også dynamisk, så du kan trykke på det, så det bevæger sig, eksempelvis et vandspejl. Det er dog set før på andre konkurrerende mobiler. 

Alt i alt virker designet pænt og stilrent, men udseendet er ikke nogen wow-oplevelse, der skal få Apples chef-designer til at sove dårligt.  

I butikkerne den 29. maj

Samsung Galaxy S III fås i hvid og blå, og telefonen lanceres i 145 lande verden over. 

Den er ude i Danmark den 29. maj, og prisen bliver 5.000 kroner. 

Den europæiske version af Samsung Galaxy S III er kun med 3G, mens en 4G-version slippes løs i blandt andet USA og Japan i løbet af sommeren.

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere