Artikel top billede

Håndbevægelser styrer fremtids-telefon

Den kinesiske telegigant Huawei har sat sig for at revolutionere smartphone-markedet. Omvæltningerne skal gennemføres ved hjælp af håndbevægelser og touch-fri telefoner.

Huawei Technologies vil producere touchfri smartphones og udvikle billigere cloud-storage. Med det formål øger selskabet sine investeringer i forskning og udvikling for at skabe såkaldt "disruptive" teknologi, der vil ændre markedslandskabet.

"Vi fokuserer på disruptive teknologi og tager interessante ideer og gør dem spændende," siger John Roese, der er general manager for Huaweis center for forskning og udvikling i Nordamerika.

 
Det kinesiske selskab er bedst kendt som leverandør af udstyr til telebranchen. Men Huawei har udvidet ambitiøst på både forbruger- og erhvervssiden af it-markedet med det sigte at levere produkter med Huawei som varemærke såsom smartphones og tablets samt servere og løsninger inden for cloud computing.

 

Sidste år investerede selskabet 21,1 milliarder kroner i forskning og udvikling, hvilket resulterede i ansættelsen af 11.000 nye medarbejdere til dets indsats på området. I år forventes Huaweis investering i forskning og udvikling at stige med 20 procent til omkring 25,3 milliarder kroner.

 

Roese, som udtalte sig til journalister i fredags, er chef for 1.000 medarbejdere inden for forskning og udvikling i Nordamerika og tidligere teknologidirektør for Nortel. Et eksempel på en af de teknologier, som selskabet arbejder på, er touchfri smartphones, hvor brugeren i stedet gør tegn i luften med hænderne, som telefonen aflæser.

"Du har kun fem fingre..." 

"Hvad hvis man bruger kameraet på en tablet eller smartphone til at aflæse brugerens håndbevægelser," siger han. "Forestil dig at i stedet for at styre en smartphone med touch, så kan interaktionen faktisk foregå i tre dimensioner."

 

På de aktuelle smartphones og tablets med touchskærme kan man bruge adskillige fingre på skærmen samtidigt. Men brugerne har kun fem fingre på hver hånd, hvilket begrænser antallet af kommandoer, der kan gives, siger Roese. Håndbevægelser ville derimod gøre det lettere for brugerne at bringe skærmobjekter frem og tilbage mellem lagene eller rotere dem i den grafiske brugergrænseflade, forklarer han.

 

Andre selskabet tilbyder allerede produkter, der anvender bevægelses-baserede inputmetoder. Microsoft bruger for eksempel bevægelsessensorer til brugergrænsefladen i Kinect til Xbox 360. Og i sidste måned annoncerede Sony den Android-baserede smartphone Xperia sola, som kan aflæse fingerbevægelser op til to centimeter over skærmen.

 

Kraftig grafik-processor

Huawei regner med, at selskabets egne touchfri smartphones vil bruge en kraftig grafikprocessor og to kameraer foran til at aflæse brugerens håndbevægelser, fortæller Roese. Denne teknologi vil ifølge Roese blive introduceret gradvist og selskabet vil starte med små funktioner sandsynligvis på tablets.

 

Sidste år solgte Huawei 20 millioner smartphones. Selskabets mål for i år er dog at sælge 60 millioner enheder.

CERN-samarbejde kan give super-billig storage


Huawei sigter desuden efter at reducere prisen for cloud-storage. Selskabet er gået i partnerskab med det europæiske center for forskning i partikelfysik, CERN, om at udvikle nye storage-teknikker.

 

I kraft af dette partnerskab anvendes Huaweis system til cloud-storage til at behandle og lagre 15.360 terabyte data fra CERN hvert år. Roese regner med, at denne forskning vil revolutionere storage-arkitekturen.

 

"Hvis det lykkes, hvilket jeg tror, det gør, så kan det bogstaveligt talt reducere prisen for storage til under en tiendedel," fortæller han.

Storage-leverandørerne vil ifølge Roese kunne lave ubegrænset backup, mens det kun vil koste brugerne noget, når de har brug for at gendanne data, og det vil stadig give økonomisk mening for leverandørerne.

 

"Af alle vores projekter, og der er mange gode projekter, så har det her størst potentiale for at påvirke markedet markant," siger han.

 

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere